Napeti prvi krog kvalifikacij za Svetovni pokal 2018

Napeti prvi krog kvalifikacij za Svetovni pokal 2018

Začetek septembra je za evropske reprezentance pomenil tudi začetek kvalifikacij za prihajajoči Svetovni pokal 2018. Reprezentancam, razdeljenim v devet skupin, se obetajo napeti boji za prevzem prvih mest. Številni nogometaši so že v prvem krogu pokazali svojo zagnanost.

Reprezentanca Nemčije na čelu Skupine C

Reprezentanca Nemčije je odlično začela tekmovanje, v katerem se bo zagotovo borila za ohranitev naslova aktualne svetovne prvakinje. Z neverjetno zmago nad Norveško reprezentanco so se nemški igralci zagotovo dokončno znebili grenkega priokusa, ki jim ga je pustil julijski evropski poraz proti ekipi Francije.

Celo Thomas Mueller je ponovno pokazal svojo pravo samozavest ter Nemčiji z dvema goloma pomagal do kvalifikacijske zmage s 3:0. Na povrnitev forme, na katero je komaj čakala celotna reprezentanca, se je šaljivo odzval tudi trener nemške reprezentance, Joachim Loew: »Kar se tiče Thomasa Muellerja bi bilo bolje, če bi kdaj zadel na Evropskem prvenstvu.«

Poleg obračuna reprezentanc Nemčije in Norveške, sta se v skupini C pomerili še reprezentanci Azerbajdžana in San Marina. Za svoj prvi gol na mednarodnih tekmovanjih je poskrbel Azerbajdžanec Ruslan Gurbanov, ki svojo ekipo povedel v zmago z 1:0. Na tretji tekmi Skupine C v boju za Svetovni pokal 2018, med Severno Irsko in Češko gledalci niso videli zadetkov.

Reprezentanca Slovenije je v zadnjih trenutkih zavzela tretje mesto Skupine F

Reprezentanca Anglija je po pričakovanjih premagala reprezentanco Slovaške, nekoliko presenetljivo samo z rezultatom 1:0, še posebno če upoštevamo, da je imela reprezentanca Slovaške zadnjih trideset minut igralca manj. Junak tekme je bil angleški strelec Adam Lallana.

Oktobra se bo reprezentanca Anglije pomerila z reprezentanco Malte, ki se je po velikem porazu v prvem krogu kvalifikacij znašla na zadnjem mestu Skupine F. Premagala jo je reprezentanca Škotske, ki je nanizala neverjeten rezultat s 5:1. Junak obračuna, Robert Snodgrass, je zabil hat trick, hkrati pa »izločil« dva tekmovalca Malte, ki sta zaradi grobe igre prejela rdeča kartona.

Na zadnjem obračunu Skupine F sta se pomerili reprezentanci Slovenije in Litve. V prvem polčasu je reprezentanca Litve pokazala odlično igro ter zabila dva zadetka. V drugem polčasu so se zbrali tudi slovenski igralci, ki so v zadnjih minutah obračuna zabili drugi zadetek in si priborili eno točko ter s tem tretje mesto v skupini.

Presenečenja po prvem krogu

V ostalih skupinah so se na vrhu znašle reprezentance Bolgarije, Švice, Walesa, Danske, Španije, Bosne in Hercegovine ter Turčije. Drugi krog kvalifikacijskih obračunov za Svetovni pokal 2018 se bo začel 6. oktobra.

Szólj hozzá!