Napet žreb osmine finala NBA

playoff

Vzhodna konferenca

Moštvi iz Atlante in Clevelanda sta na prvih dveh mestih. Chicago se lahko uvrsti naprej, če premaga Atlanto. Če izgubi bo Toronto, zmagovalec druge divizije, tekmoval s Charlotte.

Na lestvici sledijo Washington, Milwaukee in Boston na 5, 6 in7. mestu. Indiana ima v rokah svojo lastno usodo, saj lahko nadaljuje če premaga Memphis. Netsi morajo premagati Orlando in upati na poraz Indiane.

Zahodna konferenca

Golden State so zasedli prvo mesto ter so že v nadaljevanju tekmovanja. Na naslednjih mestih pa vlada zmeda. Clippers imajo 56 točk, kar je le točko več od San Antonia in Houstona s 55mi točkami. Spurs se odpravljajo v New Orlans, Houston pa bo gostil Utah. V primeru zmage obeh bo nadaljeval San Antonio. V primeru zmage enega od klubov bo nadaljeval tisti, ki zmaga, saj bo z zmago prevzel prvo mesto.

Portland, zmagovalec severno zahodne divizije je na četrtem mestu. Memphis bo peti, šesti pa bo tisti klub, ki bo izpadel iz boja za drugo mesto. Dallas bo ostal na sedmem mestu.

New Orleans bo zasedel zadnje, osmo mesto, če premaga San Antonio. V primeru poraza bo osmo mesto pripadlo Oklahoma Cityu, če premaga Minnesoto.

Napetost pred žrebom

Katerakoli ekipa bo končala na zadnjem mestu, bo imela najboljše možnosti za NBA žreb. Pred žrebom imajo Timberwolves 16 zmag, Knicks 17 in 76ers 18 zmag, pred vsemi pa je še finalna tekma.

Če Minnesota izgubi z Oklahomo Cityem, bo imela najslabši rekord in 25% možnost za prvo mesto v žrebu. Wolves ne morejo pasti za četrto mesto v žrebu.

Če Knicksi osvojijo drugo najboljše mesto v tekmovanju bo njihova možnost za prvo mesto v žrebu 20%. Če Minneota prehiti Oklahomo City in Knicks izgubijo z Detroitom bosta obe ekipi obstali na 22,5% možnosti za prvo mesto žreba. Lakersi so v nenavadni situaciji. Zagotovo bodo četrti po rezultatu, tako da imajo 12% možnosti za prvo mesto žreba. Hkrati pa obstaja tudi 17% možnost, da bodo komaj na šestem ali sedmem mestu.

Szólj hozzá!