Nadir Ciftci navdušeno v Slovenijo

Nadir-Ciftci

Škotski velikan Celtic je že odigral prvo tekmo v Sloveniji ter si proti ekipi Celja priboril rezultat 2:2. Z rezultatom in prikazanim nastopom je zadovoljen tudi Nadir Ciftci, turški igralec, ki ga je pred dobrim mesecem pod svojim okriljem pozdravil menedžer Brendan Rodgers. 24-letni igralec, za katerim je že precej zanimiva kariera, je na tekmi proti ekipi Celja poskrbel za odlično vrnitev v škotsko ekipo, ki jo je okronal z zadetkom v 56. minuti.

Nadir Ciftci upa, da bo zakopal svojo preteklost

Nadir Ciftci ima za sabo precej zanimivo kariero. Njegova profesionalna nogometna pot se je začela v ekipi Portsmouth FC, nato pa je zaigral še za ekipe Kayserispor, NAC Breda, Dundee United ter bil nato za dobra dva milijona evrov prodan ekipi Celtic.

A le pol leta po prestopu v škotsko ekipo, je Nadir Ciftci odpotoval v rodno Turčijo, kjer je igral za ekipo Eskisehirspor. Pogodba o posoji se je končala letos, konec maja in glede na zadnje nastope je očitno, da je turški igralec sedaj precej zadovoljen s svojim mestom v vrsti škotskega velikana.

Optimistična prihodnost

Nogometaš upa, da bo v nadaljnjih tekmah za ekipo Celtic pokazal svojo najboljšo formo in za sabo pustil preteklost, ki je bila večkrat polna razočaran in nepričakovanih prestopov, ki so bili tudi posledica uporniškega vedenja mladega nogometaša.

Sedaj, ko ekipo vodi menedžer Brendan Rodgers, je Nadir Ciftci odločen, da bo njegova kariera zares zaživela in da njegova prihodnost leži z ekipo Celtic, ne glede na vse. »Bilo je frustrajajoče in precej težko,« je povedal Turk ob svoji vrnitvi na Škotsko. »Imel sem prepoved igranja, okoliščine so mi bile včasih bolj naklonjene, drugič manj, a to je preteklost, h kateri se ne želim ozirati. Želim strmeti proti lepši prihodnosti.«

»Vse kar moram storiti je, da nadaljujem s trdim delom in upoštevam pravila, ki mi jih da trener. Za mene je bil odhod v Turčijo vrnitev v igro in formo. Vrnil sem se v odlični formi in pripravljen na navodila svojega trenerja.«

Celtic, ki nadaljuje s svojim obiskom Slovenije, se bo v soboto, 9.7.2016 pomeril z ekipo NK Maribor. Nato pa škotske veljake čaka začetek kvalifikacij za Ligo prvakov.

Szólj hozzá!