Na romunsko tragedijo se je odzval tudi golman Costel

Na romunsko tragedijo se je odzval tudi golman Costel

Petkova tragedija v nočnem klubu v Bukarešti je sprožila številne odzive, med drugimi se je številnim prizadetim poklonil tudi mladi romunski golman Costel Pantilimon.

Grozoviti požar, ki je v petek zajel priljubljeni nočni klub v romunski prestolnici Bukarešti, je že zahteval več kot 30 žrtev, zaradi številnih poškodovanih pa bi lahko to število še naraslo. Poleg številnih javnih oseb se je na romunsko tragedijo odzval tudi golman romunske reprezentance Costel Pantilimon.

Ta je v izjavi za javnost povedal naslednje: »Nimam besed, saj je vse kar se je zgodilo naravnost grozno. Želim le izraziti svoje sožalje vsem družinam, ki jih je prizadel ta grozljivi požar. Jaz in moja družina želimo ponuditi pomoč vsem, ki trpijo in vam sporočiti, da žalujemo z vami.«

Poleg tega je Costel Pantilimon dodal še: »Kar se je zgodilo je naravnost grozljivo in ljudje imajo zaradi tega dogodka globoke rane. Zaradi tega moramo držati skupaj ter kot družina in prijatelji podpirati drug drugega.«

Za 28-letnega romunskega golmana, ki trenutno igra za angleški klub Sunderland AFC in redno nastopa tudi na tekmah romunske reprezentance, je bila novica o grozovitem požaru zagotovo še toliko bolj tragična, saj so bili med umrlimi večinoma mladi. Tragedijo v Bukarešti je sicer povzročila iskra, ki je med nastopom vnela del stropa.

V nočnem klubu, v katerem je bilo v času požara domnevno več kot 200 ljudi, je rock skupina med nastopom uporabila pirotehniko, kar je zanetilo požar na delu stropa. Številni obiskovalci se sprva niso zavedali nevarnosti, kar je ob gostem dimu vodilo v paniko in številne poškodbe.

Trenutno je v bolnišnici v Bukarešti še več kot 140 obiskovalcev z obsežnimi poškodbami, zaradi česar bi lahko število smrtnih žrtev še naraslo. Romunske oblasti so že razglasile tridnevno žalovanje, s katerim se želijo pokloniti svojcem žrtev in vsem obiskovalcem, ki bodo zaradi te tragedije zagotovo še dolgo prizadeti.

Poleg tega se obeta tudi obsežna preiskava, ki bo pokazala kdo je krivec za to strašansko romunsko tragedijo.

Szólj hozzá!