Na Rio 2016 tudi slovenski plavalec Damir Dugonjič

Na Rio 2016 tudi slovenski plavalec Damir Dugonjič

Damir Dugonjič, ki se ga je prijel vzdevek Dugi, se lahko pohvali s številnimi uspehi, ki jih je dosegel tako za svojo univerzitetno ekipo v Kaliforniji, kot tudi na mednarodnih tekmovanjih. Dva metra visoki plavalec je svoj prvi mednarodni nastop za Slovenijo zapisal leta 2006, letos, deset let kasneje, pa bomo lahko navijali za njegovo prvo olimpijsko odličje.

Damir Dugonjič – osebni profil

Olimpijska kategorija: Moško plavanje (100 m prsno)

Država: Slovenija

Kraj rojstva: Ravne na Koroškem

Datum rojstva: 21. Februar 1988 (28 let)

Univerzitetna ekipa: California Golden Bears (Univerza Berkeley v Kaliforniji: študij ohranjanja narave in upravljanja z viri)

Olimpijski nastopi: Peking 2008 (16. mesto na 100 m prsno) in London 2012 (18. mesto na 100 m prsno)

Twitter: @iamdugi/ Instagram: @iamdugi / Spletna stran: damirdugonjic.com

Dosedanji uspehi

Damir Dugonjič se je s svojimi plavalskimi uspehi že zapisal med najbolj uspešne plavalce kalifornijske univerzitetne ekipe California Golden Bears in bi se lahko v prihodnosti celo znašel v tako imenovani Hall of Fame.

Ne zaostajajo pa niti njegovi mednarodni uspehi. Svoj najboljši rezultat na evropskih tekmovanjih je dosegel leta 2012, na Evropskem prvenstvu v Debrecenu, ko je osvojil zlato medaljo na 50 m prsno. Istega leta si je priboril tudi dve srebrni medalji na Svetovnem prvenstvu v Istanbulu, kjer se je na stopničke podal tako v kategoriji 100 m prsno kot tudi 50 m prsno.

Obeti za olimpijske igre Rio 2016

Rio 2016 bodo tretje olimpijske igre, na katerih bo nastopil Damir Dugonjič. V kategoriji 100 m prsno ga letos čaka precej težka naloga, saj mora za dosego najboljših mest še nekoliko izboljšati svoj rezultat. Dugi je namreč do sedaj dosegal čas okoli minute, medtem ko nekateri najboljši tekmeci v tej kategoriji dosegajo čas pod 58 sekund.

Morda pa bo odličnemu plavalcu do novih uspehov pomagala domača Koroška, kamor se je menda vrnil pred tedni. Glede na njegove objave na družbenih omrežjih gre namreč sklepati, da sta se z njegovo partnerico, s katero pričakujeta prvega otroka, preselila nazaj v Slovenijo.

Szólj hozzá!