Mikaela Shiffrin na vrhu tudi v Mariboru

Mikaela Shiffrin na vrhu tudi v Mariboru

Slovensko osrednje smučarsko prizorišče, mariborsko Pohorje, se je lahko po dolgem času pohvalilo z zadostno mero snega, da so se na Zlati lisici ponovno pomerile najboljše smučarke sveta. Čeprav je v dneh pred velikim smučarskim dogodkom največ prahu dvigala Tina Maze, ki je s sobotnim nastopom tudi uradno zaključila svojo kariero, je na nedeljski vožnji pozornost ukradla ameriška smučarka Mikaela Shiffrin, ki si je v Mariboru priborila zmago v slalomu.

Mikaela Shiffrin mojstrsko obvladovala podrte količke

Nedeljski slalom je tekmovalkam v Mariboru povzročal kar nekaj težav. Za razliko od lepega sončnega vremena v soboto, je nedeljske tekmovalke pričakalo sneženje, ki v kombinaciji z nizkimi temperaturami zagotovo ni bilo najbolj vzpodbudno.

Poleg vremena so mnogim tekmovalkam preglavice povzročali tudi podrti količki, ki so zakrivili tudi prvi odstop nedeljske vožnje. Ampak zmagovalka Mikaela Shiffrin se je mojstrsko soočila z vsemi ovirami. Kljub temu, da sta jo med spustom ovirala kar dva podrta količka, je zopet osvojila prvo mesto v Svetovnem pokalu.

Američanka je z 0,19 sekunde prednosti ugnala Švicarko Wendy Holdener. Še dobre 0,10 sekunde pa je bila hitrejša od lanskoletne zmagovalke Svetovnega pokala v slalomu, Fride Hansdotter. Tudi v skupnem seštevku Mikaela Shiffrin ohranja vodstvo z 948 točkami, sledi ji Lara Gut s 305-mi točkami zaostanka.

Lisičke na stopničkah več kot zadovoljne s svojimi nastopi

Brez dvoma je bila s svojim nastopom najbolj zadovoljna ravno Mikaela Shiffrin, ki je na pohorski strmini zabeležila svojo 27. zmago v Svetovnem pokalu v slalomu, s čimer je izenačila kar dva izjemna dosežka – rekord Ingemar Stenmark (27 zmag pred dopolnjenim 22-im letom) in uspeh Phila Mahre (tretje največje število smučarskih zmag v ameriški ekipi).

Drugo uvrščena Wendy Holdener, ki še vedno čaka prvo zmago v sezoni, je bila izjemno zadovoljna s svojim nastopom na Zlati lisici, saj jo je v dneh pred tekmo pestil neprijeten prehlad, zaradi katerega je izpustila tudi dva dni priprav.

Tudi tretjeuvrščena Frida Hansdotter ni skrivala svojega zadovoljstva: »Trdno sem delala, da bi se vrnila v svojo pravo formo in zares obožujem Maribor tako, da sem imela že pred začetkom tekme odličen občutek.«

Szólj hozzá!