Manchester United je ostal brez polfinala v FA Pokalu

manchester united

Po 144 letih obstoja je FA Pokal, originalno svetovno nogometno prvenstvo z izločanjem ekip, še vedno izredno tekmovalno prvenstvo. Seveda se je v vseh teh letih obstoja precej spremenil, vendar pa lahko rečemo, da zmaga Arsenala odmeva v vseh nogometnih krogih.

Končni rezultat zanimive tekme je bil odločen v drugi polovici tekme, ko je mrežo zatresel igralec, ki živi le pet minut stran od stadiona Manchester Uniteda, Old Trafforda, kjer je bila tekma odigrana. Danny Welbeck je mrežo zatresel v 75. minuti obračuna ter svoje bivše soigralce oropal sanj o osvojitvi FA Pokala.

Welbeck je pozornost Manchester Uniteda pritegnil že pri osmih letih. Bil je del Unitedove akademije ter se brez večjih težav prebil do mladinske ekipe. Nato je Alex Ferguson poskrbel, da je mladi igralec postal del ekipe, kar ni čudno, saj je Welbeck ravno tisto kar je Ferguson najbolj cenil – talent v kombinaciji z delovno etiko.

Po Fergusonovi upokojitvi pa je njegova druga zamenjava (v manj kot dveh letih), trener Louis van Gaal, presodil, da je mlad igralec v vrstah United odveč, ter ga za dobrih 16 milijonov funtov (24 milijonov evrov) prodal Arsenalu.

V ponedeljek pa je van Gaal zagotovo obžaloval svojo odločitev, saj je Welbeck poskrbel za odlično igro ter dosegel zmagoslavni gol, ki je njegovo prejšnjo ekipo izločil iz nadaljevalnih tekem FA Pokala. Welbeck je dobro izkoristil zanje o igri svojega prejšnjega kluba kar pa ni prav nič navdušilo nogometašev Rdečih vragov.

Končni rezultat 2:1 sicer ni bil niti malo v ponos Arsenalu, saj so bili gosti skozi celotno tekmo izredno dobri. United se lahko zahvali svojemu golmanu, Davidu De Geai, ki je dvakrat ubranil nemogoče.

Prvi gol je zadel Alex Oxlade-Chamberlain, ki je s preigravanjem prevaral nogometaše Uniteda. Rdeči vragi so se vrnil z lepo akcijo Ángel Di Maríe in zadetkom Wayna Rooneya. Vendar pa izenačenje ni bilo dolgo, saj je po dobro uri tekme zadel še Welbeck.

Tekmo je zaznamovala še neumna poteza Di Maríe, ki je poskusil zaigrati padec, da bi prelisičil sodnika Michaela Oliverja. Vendar pa si je priboril le rumeni karton. Di Maria se je razkuril in prijel sodnika za majico, pri čemer temu ni preostalo drugega kot to, da ga predčasno pošlje v slačilnico. Tako je Manchester United ostal brez realnih možnosti za izenačenje oziroma zmago.

Szólj hozzá!