Manchester United je avtogol popeljal do zmage nad ekipo Watford

Manchester United je avtogol popeljal do zmage nad ekipo Watford

Na sobotni tekmi je odličen začetek ekipe Manchester United skoraj pokončal zadetek ekipe Watford. Rdeče vrage je pred katastrofo rešil nesrečni Troy Deenay.

Sobotna tekma angleške Premier lige se je začela s pričakovanim vodstvom ekipe Manchester United. Igralci so že v 11. minuti poskrbeli za vodstvo, ko je zabil Memphis Depay. Zadetku je sledil nekakšen upad forme, ki je minil v znaku številnih neizkoriščenih priložnosti za Rdeče vrage.

Odločilne zadnje minute

V zadnjih minutah tekme pa se je na igrišču odvila prava draga. Začelo se je v 87. minuti, ko je bil ekipi Watford prisojen strel iz bele točke. Kapetan domače ekipe, Troy Deenay, je premagal odličnega golmana De Gea, ki je sicer na tekmi pokazal precej odličnih obramb ter poskrbel za izenačenje z 1:1. Ko je že kazalo, da se bo tekma končala z izenačenjem in z novim razočaranjem ekipe Manchester United, je sledila še ena akcija, v kateri se je odlično izkazal Bastian Schweinsteiger, ki pa mu je do prvega zadetka v angleški ligi pomagal nesrečni Troy Deenay.

Odlični Schweinsteiger ni skrival navdušenja nad zadetkom, še posebno zaradi dejstva, da Nemec še vedno čaka na prvi zadetek v angleški ligi. Kljub temu, da s tem zadetkom ni izpolnil svojega cilja, pa je po tekmi povedal, da je izredno zadovoljen s končno zmago.

Pomembna zmaga in iznajdljivi Van Gaal

Tekma med ekipo Manchester United in Watford se je tako končala z rezultatom 2:1 in pomembno zmago za Rdeče vrage, ki se sicer trenutno borijo s številnimi poškodbami. Zmaga bo zagotovo prinesla novo motivacijo in zagnanost v oslabljeno ekipo, brez dvoma pa je zadovoljen tudi trener Van Gaal.

Ravno Van Gaal je namreč tisti, ki je moral v zadnjem času uporabiti precej svoje iznajdljivosti. V ekipi sta namreč že dalj časa odsotna pomembni Wayne Rooney in Anthony Martial, katerima sta se sedaj pridružila še poškodovana Ander Herrera in Phil Jones. Nastopi vseh štirih igralcev ostajajo pod vprašajem tudi pred prihajajočo tekmo z ekipo PSV Eindhoven, ki sledi v sredo.

Predvidene odsotnosti bodo od trenerja ekipe Manchester United zahtevale še nekaj iznajdljivosti, ki pa se mu je do sedaj očitno izplačala. Očitno je našel pravo formulo, saj je bilo na sobotni tekmi opaziti, da so nogometaši hitro in brez težav zamenjali kar nekaj pozicij, s čemer so imeli obrambni igralci ekipe Watford kar nekaj težav.

Szólj hozzá!