Malcolm Brogdon namerava ostati v ekipi Virginia Cavaliers

malcolm brogdon

V preteklosti smo le redko srečali nadarjene profesionalne športnike, ki so poleg uspešne kariere blesteli tudi v šolskih klopeh.

Košarkaški up Malcolm Brogdon pa dokazuje, da to ni znanstvena fantastika. Je en izmed bolj vidnih igralcev kluba Virginia Cavaliers ter odličen učenec, ki zaključuje magisterij na policijski šoli.

Vendar pa je želja po košarkaški karieri in uspešno zaključenem študiji od njega zahtevala precej težkih odločitev. Takoj po srednji šoli se je odpovedal študiju na Harvardu ter ostal v Virginiji. Sedaj ga bo zelo verjetno čakala nova težka odločitev, saj se že pojavljajo govorice o NBA karieri. Kljub temu Brogdon ostaja odločen; najprej magisterij, nato odhod iz Virginije.

Malcolm Brogdon velja za enega izmed najboljših igralcev v moštvu Virginia Cavaliers, ki je ključno pripomogel k uspehom ekipe v ACC ligi. Čeprav je ekipa že izpadla iz tekmovanja za osvojitev naslova, pa so pred njimi še tekme NCAA prvenstva. Prejšnji teden so Virginia Cavaliers premagali 15-to uvrščeni Belmont z 22:10.

Na tekmi proti Tar Heelsom se je Brogdon zelo izkazal ter dosegel rekordnih 25 točk, vključno z 22-timi v drugi polovici tekme, ko je ekipo popeljal iz velikega zaostanka do skorajšnje zmage. Malcolmovo povprečje te sezone znaša 13,9 točk na tekmo.

Uspeh mladega Brogdona pa močno razveseljuje tudi trenerja Bennetta. Ta se zaveda, da se talentirani mladi košarkaši pogosto odločajo za študij na univerzah, ki imajo uspešno košarkaško ekipo. Upa, da bodo uspehi Brogdona spodbudili več študentov za študij v Virginiji. Programi, kot je na primer Duke, bi lahko pridobili na popularnosti. Bennett se veseli, da bi lahko v prihodnosti delal z večjim število mladeničev kot je Malcolm Brogdon.

Szólj hozzá!