Louis Van Gaal po četrtem porazu zapušča Manchester United?

Louis Van Gaal po četrtem porazu zapušča Manchester United?

Po zaključku 18. tedna angleške Premier lige nismo nič bližje odgovorom o mogočih zmagovalcih. To je spodbudilo številne spremembe, morda tudi odstop trenerja Louis Van Gaal-a.

Letošnja sezona angleške Premier lige je zagotovo ena od najbolj zanimivih. Angleški nogomet že dolga leta ni bil deležen tolikšne zmede in tolikšnih sprememb, kot smo jim priča letos. Po 18. krogu sezone je boj za prva mesta še povsem neodločen.

Napet boj za prva mesta Premier lige

Po 18-ih odigranih tekmah angleške prve lige je stanje pri vrhu zelo zanimivo. Na prvem mestu se še vedno nahaja ekipa Leicester, z 38-mi osvojenimi točkami. S 36-mi točkami ji na drugem mestu sledi ekipa Arsenal, tej pa je tesno za petami Manchester City.

Na četrtem mestu Premier lige sledi Tottenham z 32-mi zbranimi točkami ter Crystal Palace s 30-mi točkami. Po štirih zaporednih porazih je na šestem mestu pristala ekipa Manchester United, ki je z 29-mi točkami izenačena z ekipo Watford.

Manchester United z rekordno slabimi rezultati

Že več let je očitno, da je ekipa Manchester United v krizi, a trenutni rezultati so poskrbeli za pravo dramo in velika razočaranja med navijači. Igralci ekipe so se namreč trenutno znašli v izredno slabi seriji štirih porazov. Zadnjo zmago pa so igralci osvojili pred več kot enim mesecem.

Igralci ekipe Manchester United so tako v letošnji sezoni ponovili štiri zaporedne poraze, kar je rekordno slabi rezultat, ki so ga nazadnje nanizali leta 1969. Slabi nastopi so igralce stali uvrstitve med najboljših pet ekip Premier lige, vedno glasnejša pa so tudi namigovanja o odstopu trenerja Louis Van Gaal-a.

Louis Van Gaal deležen številnih kritik

Novice o odstopu trenutnega trenerja ekipe Manchester United so že nekaj časa zaznamovale nogometno dogajanje, sedaj pa so očitno dosegle vrhunec. Kritike na račun dela Louis Van Gaal -a so v preteklosti že večkrat izrazili tudi nekateri trenerji, med katerima sta izstopala predvsem Jose Mourinho in Pep Guardiola, sedaj pa se jima je pridružil še kapetan ekipe Manchester United, Ryan Giggs.

Pred igralci ekipe Manchester United je naporen obračun Premier lige, kjer se bodo v 19. krogu pomerili z ekipo Chelsea, ki je letos prav tako presenetila s slabšo formo. Obračun bi prav lahko zapečatil usodo Louis Van Gaal-a.

Szólj hozzá!