Los Angeles Kingsi s šesto zaporedno zmago nad Kolorado Avalanche

los-angeles kings

Glavna zvezda v ekipi Kingsov je bil zagotovo branilec Jonatnah Quick, ki je odlično ubranil kar 42 strelov proti svojim vratom. Poleg njega so blesteli tudi strelci Jeff Carter, ki je zadel dvakrat ter Tyler Toffoli in Dustin Brown, ki sta zadela po enkrat.

Tudi slovenski igralec Anže Kopitar se lahko pohvali z dobro igro in podajo, ki je Kingsom pomagala do tretjega zadetka.

Edini strelec iz ekipe Avalancheja je bil Gabriel Landeskog, čeprav so igralci iz Kolorada poskrbeli za veliko število priložnosti. Trener ekipe Matt Duchene je povedal, da kljub porazu zadovoljen z igro, saj so imeli na tekmi veliko priložnosti. Prepričan je, da lahko njegova ekipa s tako igro veliko doseže v tej sezoni. Statistično je imela ekipa Avalancheja strelsko premoč s 43:26.

Trener ekipe iz Los Angelsa, Darryl Sutter je povedal, da sta na tekmi izstopala dva igralca: Varlamov in Jonathan Quick. Tudi sam je zadovoljne z igro svoje ekipe, ki letos brani Stanleyev pokal. Kingi so imeli v tej sezoni manjšo krizo, ki pa so jo očitno prebrodili. In to še pravi čas za osvojitev play-offov.

Semyon Varlamov je na tekmi poskrbel za odlično obrambo z 22-timi rešenimi akcijami.

Prvi zadetek so sicer dosegli gosti Avalancheja v četrti minuti obračuna. V drugi tretini pa je sledil preobrat, ko je ekipa Kingsov iz Los Angelesa zadela za izenačenje in nato pet minut kasneje še povedla.

Po tej tekmi se Kingsi odpravljajo na tekmo z ekipo San Jose, pred Kolorado Avalanche pa je boj z ekipo Chicaga.

Szólj hozzá!