Ljubljana znova do naslova 3×3 svetovnih prvakov

Ljubljana znova do naslova 3x3 svetovnih prvakov

Finalni obračun, ki je potekal med ekipama Ljubljana in japonsko ekipo Hamamatsu, se je končal z rezultatom 21:12. Končno zmago si je priborila najboljša slovenska ekipa Ljubljana, v kateri je z izjemno predstavo navdušil predvsem Jasmin Hercegovac.

Slovenija odlična v ulični košarki

3×3 ali ulična košarka, kot je pogosto poimenovana pri nas, je v zadnjih letih močno pridobila na priljubljenosti, k čemer so zagotovo pripomogle tudi odlične ekipe, med katerimi je še vedno najboljša ekipa Ljubljana. Ta je letos že drugič osvojila zlato odličje Svetovne turneje.

Prvič je naslov najboljših slovenski ekipi pripadel leta 2013 na svetovni turneji v Istanbulu v Turčiji. Po letih nekoliko slabših uvrstitev je sedaj ekipi končno uspelo ponoviti ta odlični rezultat. Jasmin Hercegovac je po tekmi v svojem komentarju povedal: »Tako dolgo je trajalo (do ponovnega naslova). Morda smo celo nekoliko dvomili o sebi ter o tem, ali sploh lahko ponovimo takšen uspeh, a to leto je bilo zares neverjetno in pokazali smo odlične nastope, na katere smo izredno ponosni.«

Jasmin Hercegovac navdušil s svojim nastopom

Odlični 39-letni igralec slovenske ekipe, Jasmin Hercegovac, je navdušil s svojo predstavo; ne samo v finalnem obračunu temveč skozi vse tekme Svetovne turneje. Na finalnem obračunu je nanizal 11 točk, na skupno petih obračunih pa se lahko pohvali z rezultatom 50-ih točk. S tem si je še dodatno utrdil ugled, ki ga je deležen zaradi svojega 5. mesta na lestvici najboljših uličnih košarkarjev na svetu.

Po tekmi je z novinarji spregovoril o svojih dosedanjih dosežkih in o načrtih za prihodnost. Svoje počutje po tekmi je komentiral z naslednjimi besedami: »Mislim, da bom šele čez nekaj dni povsem dojel kaj nam je uspelo. Trenutno je moj utrip precej večji kot običajno in počutim se odlično.«

Glede prihodnosti pa Jasmin Hercegovac ni skrival svojega optimizma: »Odkrito povedano so naše največje sanje osvojiti naslov olimpijskih prvakov v Tokiu leta 2020. Samo sanjam lahko, da bi svojo kariero končal na takšen način.«

Abu Dabi postregel z odličnimi nastopi

Kljub temu, da je naslov najboljšega odnesla ekipa Ljubljana, so lahko tudi številne druge ekipe in posamezniki izredno ponosni na svoje dosežke. Drugo uvrščena ekipa Hamamatsu iz Japonske, se tako lahko pohvali tudi z odlično zmago ned prejšnjimi svetovnimi prvaki, ekipo Novi Sad Al Wahda.

V areni Zayed Sports City v kraju Abu Dabi so potekala tudi tekmovanja v zabijanju in dolgih metih, na katerih sta naslov najboljšega osvojila Vadim ‘Miller’ Poddubchenko in Marcin Chudy.

Szólj hozzá!