Lindsey Vonn je kljub padcu obdržala prednost v Svetovnem pokalu

Lindsey Vonn je kljub padcu obdržala prednost v Svetovnem pokalu

Nemka Viktoria Rebensburg je sobotno tekmovanje Zlata lisica v Mariboru končala na prvem mestu potem, ko je glavna favoritka Lindsey Vonn tekmo končala s padcem.

Mariborsko tekmovanje Zlata lisica je na sobotni veleslalomski tekmi postreglo s kar nekaj presenečenji. Naporno progo, ki so ji zagodle tudi neprimerne vremenske razmere, so najbolje premagale Nemka Viktoria Rebensburg, Slovenka Ana Drev in Weirather Tina iz Lihtenštajna. Precej manj naklonjena pa je bila slovenska proga glavni favoritki, Lindsey Vonn, ki je sobotni veleslalom končala s padcem.

Zlata lisica ni prinesla večjih sprememb v Svetovnem pokalu

Lindsey Vonn, zmagovalka 75-ih tekem v Svetovnem pokalu, se lahko letos pohvali z zares odlično formo, ki pa jo ni rešila na veleslalomski tekmi Zlata lisica. Vrhunska smučarka je v drugem teku izgubila ravnotežje ter tekmo zaključila v varnostni mreži. Pri tem se je le za las izognila trku z enim od delavcev pri urejanju proge in fotografom.

Američanka je po padcu nepoškodovana vstala ter se sama spustila do konca proge. Lindsey Vonn je sicer prvi krog začela kot 15. smučarka ter ga končala na 12. mestu. Sama je za odstop okrivila predvsem nekoliko slabšo progo, ki je bila zaradi izredno lepega vremena v precej slabem stanju.

Smučarkam je sicer vreme zagodlo tudi v nedeljo, ko je dež odnesel drugi dan tekmovanja. Tako so veleslalomske uvrstitve sobotnih tekem edine vplivale na točke v Svetovnem pokalu.

Švicarka Lara Gut, glavna konkurence Lindsey Vonn bi lahko z zmago prevzela vodstvo v skupnem seštevku, a se je tudi zanjo drugi tek končal neuspešno. Po tekmovanju Zlata lisica je Lindsey Vonn obdržala prvo mesto skupnega seštevka z 900 točkami, Lara Gut pa ji sledi z 855 točkami. Viktoria Rebensburg jima sledi na tretjem mestu, s 680 točkami.

Viktoria Rebensburg ne skopari s presenečenji

Nemka Viktoria Rebensburg je pred sobotno zmago na mariborskem smučišču že večkrat postregla s presenečenji. Njen prvi vidnejši uspeh je bila osvojitev olimpijskega odličja v ženskem veleslalomu leta 2010.

Letošnjo tekmovanje Zlata lisica je Nemka zaključila s prvim mestom, s prednostjo 0,32 sekund pred Slovenko Ano Drev, ki je z odličnim drugim mestom napovedala svojo najbolj uspešno sezono. Do konca letošnje smučarske sezone sta se slaba dva meseca in stanje v Svetovnem pokalu se lahko še močno spremeni.

Szólj hozzá!