Liga prvakov nekaterim nogometašem prinaša več kot le zmago

Liga prvakov

Španski Real Madrid in nemški Bayern München sta prvi četrtfinalni obračun letošnje Lige prvakov v Nemčiji zaključila z rezultatom 2:1, v korist španske izbrane vrste. Na povratnem obračunu v Madridu bo bitka za zmagovalni zadetek zagotovo izredno napeta, pri čemer bo pozornost zagotovo dobil tudi kapetan domače ekipe, Sergio Ramos.

Pomemben stoti nastop

Poleg tega, da bodo v odličnega kapetana oči uprte zaradi njegovega doprinosa k (uspešnemu) nastopu ekipe Real Madrid, bo Sergio Ramos zagotovo deležen tudi navijaške spodbude ob svojem stotem nastopu v belem dresu na tekmah Lige prvakov.

Centralni branilec, ki se je razvil v enega izmed najboljših strelcev iz položaja branilca, je za španski klub, kateremu se je pridružil leta 2005, zabil 10 zadetkov. Poleg tega se lahko pohvali z zavidljivo kariero v vrstah španske državne reprezentance in s številnimi nastopi na mednarodnih tekmovanjih.

S svojim stotim nastopom se bo pridružil številnim odličnim nogometašem, ki so to magično mejo za Real Madrid že presegli. Med njimi so tudi Iker Casillas, ki je nanizal že 150 nastopov, Raul s 130-imi nastopi in Roberto Carlos, ki se je na igrišču pojavil 107-krat.

Real Madrid ali Bayern München?

Sicer se lahko tako Real Madrid, kot tudi Bayern München, pohvalita s številnimi odličnimi nogometaši, ki bodo zagotovo napeli vse moči, da bi osvojili napredovanje v polfinalni del Lige prvakov.

Legendarna trenerja, Zinedine Zidane in Carlo Ancelotti v svojih izjavah pred povratnim obračunom nista skoparila s komplimenti nasprotnih ekip, pri čemer pa sta oba obdržala zdravo mero samozavesti in prepričanja v zmago lastne ekipe.

Sicer za nobeno od ekip ni najbolj uspešen nogometni konec tedna. Real Madrid je v domači ligi sicer premagal Gijon, a komaj pred zadnjim sodniškim žvižgom, Bayern München pa je Leverkusen zapustil z eno samo točko, kljub temu, da so imeli na igrišču enega igralca več.

Napeto nadaljevanje Lige prvakov

Ta teden se bodo pomerili še Leicester in Atletico Madrid, ki sta se v prvem četrtfinalnem krogu razšla z izidom 0:1, Monaco in Borussia Dortmund (2:3) ter Barcelona in Juventus, ki sta v prejšnjem krogu poskrbela za največjo razliko v golih (0:3).

Szólj hozzá!