Lewis Hamilton prevzel vodstvo v skupnem seštevku

Lewis Hamilton prevzel vodstvo

Nova preizkušnja Formule 1 je prinesla nova presenečenja. Sprva so bile vse oči uprte v Ferrari, ki je v Italiji praznoval svojo 70. obletnico. A se je na koncu izkazalo, da se na dirki v Monzi bolje znajdeta Mercedesova dirkača, Lewis Hamilton in Valtter Bottas.

Ferrari upravičeno zaskrbljen

Očitno je, da Ferrari trenutno ni v najboljšem položaju. Kljub temu, da je Sebastian Vettel na VN Italije osvojil tretje mesto, v njegovem moštvu niso najbolj zadovoljni. VN Italije bi morala biti v znamenju proslave velike obletnice rdečih, za kar pa tretje mesto in izguba prvega mesta v skupnem seštevku nista dovolj dobra.

Sebastian Vettel bo imel tako v zadnjih tekmah sezone precej naporno nalogo. Sedem dirk pred koncem dirkaške sezone ga je na prvem mestu v skupnem seštevku prehitel ravno Lewis Hamilton, za petami mu sledi drugi voznik Mercedesa, Valtteri Bottas.

Poleg dvojne zmage srebrnih voznikov in prevzema vodilnega mesta v skupnem seštevku je Lewis Hamilton rdečim stopil na prste s še enim odličnim dosežkom. Legendarnega voznika Ferrarija, Michaela Schumacherja je prehitel po številu doseženih zmag v kvalifikacijah – v Monzi si je namreč priboril že 69. pol position.

Mercedes navdušuje z uigrano ekipo

Lewis Hamilton je VN Italije vzel resno. Kljub temu, da je dirkače v Monzi pričakala prava armada navijačev slavnega rdečega dirkalnika, ki so prišli proslavit 70. obletnico, voznika Mercedesa to ni niti najmanj oviralo na njegovi poti do zmage.

Njegovemu vzoru je sledil tudi »novinec«srebrnega moštva Formule 1, Finec Valtteri Bottas. Mladi voznik je navdušil že na petkovem treningu, ko je osvojil prvo mesto. Z novimi točkami je odlični Finec še okrepil svoj položaj na tretjem mestu v skupnem seštevku.

Dirkače čaka znamenita VN Singapurja

Prihajajoči konec tedna bodo morali vozniki Formule 1 izkoristiti za počitek, saj jih nato čaka dirka VN Singapurja. Na zahtevni azijski progi je bil do sedaj najbolj uspešen ravno Sebastian Vettel, ki si je privozil že štiri zmage. Sledita mu Fernardo Alonso in Lewis Hamilton s po dvema zmagama.

Voznik Mercedesa je po tekmi v Italiji priznal, da bo VN Singapurja bolj pisana na kožo Ferrariju, vendar ostaja optimističen in pripravljen na boj za ohranitev prvega mesta v skupnem seštevku.

Szólj hozzá!