Lewis Hamilton kljub trku dvignil pokal

Lewis Hamilton kljub trku dvignil pokal

Štart zadnje dirke Formule 1 je postregel z napetostjo, ki jo pri tem prestižnem športu že dolgo nismo videli. VN Mehike je bila zagotovo dirka sezone – vendar pa smo to vedeli že pred štartom, saj je bilo skoraj gotovo, da bo dirka prinesla letošnjega svetovnega prvaka. To se je na koncu tudi zgodilo in Lewis Hamilton je znova dvignil pokal najboljšega voznika sveta.

Lewis Hamilton nezadovoljstva ni skrival

Da letošnja zmaga v Formuli 1 le ni bila tako sladka, kot marsikateri predhodni naslov, ni velika skrivnost. Neposrečen štart, zaradi katerega sta trčila Lewis Hamilton in Sebastian Vettel je odlična dirkača postavil v precej slab položaj in dolgo je trajalo, da sta si priborila boljši mesti.

Sicer je bil trk bolj naklonjen Angležu, ki je za osvojitev svojega četrtega naslova svetovnega prvaka potreboval precej slabšo uvrstitev kot njegov nemški nasprotnik. Voznik Mercedesa se je do konca dirke le prebil do devetega mesta in dvignil zasluženi pokal, a pri tem ni skrival svojega nezadovoljstva nad razpletom.

Trk odlično izkoristil Max Verstappen

Edini, ki mu je bil trk dveh najboljših voznikov iz kvalifikacij, še posebno po godu, je bil voznik Red Bull-a, Max Verstappen. Mladi dirkač, ki so ga mnogi že razglasili za izjemen talent in bodočega prvaka, je odlično izkoristil nastalo situacijo in VN Mehike končal na prvem mestu.

Sredi dirke se je moral Lewis Hamilton celo umakniti in mladega dirkača spustiti naprej – med njima je bil namreč celi krog razlike. To je seveda nekaj, kar običajno vidimo pri slabših dirkačih, le redko pa se zgodi najboljšim. Max Verstappen si je tokrat privozil tretjo zmago v karieri, s katero je zaključil serijo treh stopničk v zadnjih štirih dirkah.

Sebastian Vettel je tekmo zaključil na četrtem mestu. Mesto pred njim je končal njegov moštveni kolega iz Ferrarija, Kimi Räikkönen, na drugem mestu pa je tekmo zaključil drugi voznik Mercedesa, Valtter Bottas.

Napetost na vrhu lestvice

Dve tekmi pred koncem sezone Formule 1 je Lewis Hamilton osvojil svoj četrti naslov; svetovni prvak je postal že v letih 2008, 2014 in 2015. Pred VN Mehike je imel na lestvici 66 točk prednosti pred Nemcem. Sebastian Vettel bi si lahko privozil možnosti za prvo mesto na lestvici, če bi dirko zaključil na drugem mestu, kar pa mu ni uspelo.

Szólj hozzá!