Legia Warszawa in Slask Wroclaw merita moči v napadu in obrambi

legia slask

Danes lahko v Poljski ligi pričakujemo napadalno usmerjen Slask Wroclaw in močno obrambo Legia Warszawe. Najverjetneje ne bomo deležni velikega števila zadetkov, vendar pa bo tekma zanimiva.

V nedeljo je Legia Warszawa zmagala prvo tekmo tega leta, s 3:0 so na domačih tleh porazili Podbeskidzie. Sedaj pa je čas za drugo zmago, tokrat nad Slask Wroclawom v Poljskem pokalu. Prva medsebojna tekma se je sicer končala z izenačenjem z 1:1 in trenutno kaže, da bo v naslednji krog napredovala Legia Warszawa. Vendar pa je vredno omeniti, da Legia Warszawa še ni nikoli premagala Slask Wroclawa v Poljskem pokalu.

Čeprav je Legia Warszawa pred kratkim izpadala iz Evropske lige, pa je pred ekipo še nekaj zanimivih tekmovalnih tednov. Najprej jih čaka tekma Poljskega pokala, tekma v ligi ter zanimivi obračuni v Ekstraklasi, proti Wisla Krakowu in Lech Poznanu. Ravno današnja tekma pa je najbolj atraktivna. Na tekmi ne bo kapetana Ivice Vrdoljaka, ki je prejel rdeči karton.

Slask Wroclaw je letos še brez zmage, kar je škoda, saj so pokazali dobro igro, ki pa ji manjka konsistence. Danes bo ekipa 100% fokusirana na to tekmo. Imajo kar nekaj močnih igralcev in lahko oblikujejo različne strategije. Legia Warszawa ima dober napad, zato lahko pričakujemo okrepljeno obrambo Slask Wroclawa. Statistično se je ta taktika dobo odrezala v preteklosti, potrebnih je le še nekaj vaj in izboljšav. Na tekmi ne bo Tomasza Holota, ki je suspendiran.

Predvidene postave

Legia Warszawa: Malarz; Broz, Lewczuk, Junior, Guilherme; Furman, Pinto, Kosecki, Duda, Kucharczyk; Orlando Sa

Slask Wroclaw: Wrabel; Zielinski, Celeban, Hateley, Dudu; F. Paixao, Danielewicz, Grajcar, M. Machaj, Pich; M. Paixao

Szólj hozzá!