Lech Poznan in Jagiellonia Bialystok v boj za drugo mesto na lestvici

lech jagiellonia

Lech Poznan ima sicer dobro pripravljeno moštvo. Na prejšnji tekmi se je vrnil napadalec Sadaev, ki je okreval hitreje kot je bilo pričakovano in že poskrbel za dva zadetka. Danes bo odsoten igralec Darko Jevtic, ki je še vedno poškodovan.

Jagiellonia Bialystok je to sezono presenetljivo uspešen. Poleti je klub zapustilo nekaj pomembnih igralcev in po 2-3 mesecih je odšel tudi najboljši igralec Dani Quintana. Glavni cilj ekipe je bil, da se izognejo nazadovanju, sedaj pa so se nepričakovano povzpeli na drugo mesto lestvice. Trener Michal Probierz kljub temu vztraja, da je glavni cilj ekipe ostati v tej ligi tudi v naslednji sezoni.

Za ekipo Jagiellonia Bialystok sta v letošnjem letu dve uspešni tekmi, z zmagama nad Legio Warszawo (3:1) in Slask Wroclawow (1:0). Vendar pa so med vikendom izgubili proti precej povprečni ekipi Korona Kielce (1:2), na domačih tleh. Sedaj imajo zopet priložnost igranja z velikim klubom. Pred nekaj dnevi je Lech Poznan premagal Znicz Pruszkow v Poljskem pokalu.

Domači Lech Poznan so v odlični formi in so favoriti na papirju, vendar pa je imela ekipa Jagiellonia Bialystok cel teden za priprave na tekmo. Ekipi sta se to sezono že pomerili med seboj. Lech Poznan je takrat slavil s 4:2, vendar pa so povedli komaj v podaljških, saj se je tekma v rednem delu zaključila z 2:2.

Szólj hozzá!