Lakersi so kar dvakrat v dveh dneh izgubili proti Clippersom

football2

Los Angeles Lakers in Los Angeles Clippers sta se ta teden v NBA obračunih srečala kar dvakrat. Na ponedeljkovi tekmi je bil rezultat 78:106, na sredini pa 105:100, obakrat za Clipperse.

Medsebojni obračuni teh dveh legendarnih ekip nikoli niso bili dolgočasni in tudi na tekmah tega tedna smo lahko videli lepe akcije, uigrani ekipi in številne koše. Vendar pa je dejstvo, da sta bili obe zmagi Clippersov zasluženi. Trenutno se Los Angeles Clippers nahajajo na 5. mestu Zahodne konference, za njimi pa so štiri zaporedne zmage. Tudi zmagi nad njihovimi nasprotniki, Los Angeles Lakersi, sta bili bolj ali manj pričakovani. Sploh če upoštevamo, da so Lakersi trenutno na 14. mestu lestvice Zahodne konference, s petimi zaporednimi porazi.

Obe ekipi imata sicer kar nekaj dobrih igralcev, ki so že dokazali da znajo spremeniti potek igre in ga obrniti v svoj prid. Na ponedeljkovi tekmi sta se v ekipi Clippersov izkazala predvsem Blake Griffin (18 točk in 5 asistenc) in DeAndre Jordan (16 točk), pri Lakersih pa Wesley Johnson (16 točk). Na sredini tekmi je bil ponovno v ospredju Griffin (27 točk in 6 asistenc), pa tudi J. J. Redick (27 točk in 2 asistenci) pri Clippersih in J. Clarkson (20 točk in 6 asistenc) pri Lakersih.

Clippersom je ta sezona zares naklonjena. So v izredno dobri formi. Za njimi so štiri zaporedne zmage, v zadnjih 12ih obračunih pa so izgubili le enkrat. Medtem so Lakersi v krizi. Imajo pet zaporednih porazov, v zadnjih dvanajstih tekmah so zmagali trikrat, dvakrat komaj po podaljšku. Zadnjič so slavili konec marca.

Ponedeljkov in sredin obračun med ekipama sta si bila kar podobna. Na obeh so prve tri četrtine bolje odigrali Clippersi, v zadnji četrtini pa so Lakersi osvojili več košev. Vendar pa so bile razlike iz prvih treh četrtin vedno prevelike za zmago.

Los Angeles Lakers se bodo v nadaljevanju NBA pomerili z Minnesota Timberwolves, Los Angeles Clippers pa z Memphis Grizzlies.

Szólj hozzá!