Košarkarji Oklahome City Thunder v dveh četrtinah zadali 79 točk

oklahoma city thunder nba

Sredina sezone je — vse od selitve ekipe iz Seattla v letu 2008 — za Oklahomo City Thunder precej drugačna od katerekoli prej.

Igralci Oklahome so tretje leto zapored v pričakovanju naslova — vpliv prezgodnjega finala leta 2012 — OKC so leto zaradi mnogih poškodb začeli brez Russella Westbrooka in Kevina Duranta. Zdaj je pred ekipo sprint, da se uvrstijo v končnico prvenstva. Zahodna konferenca je prav tako dobra; z 20-20, je Oklahoma trenutno tri tekme za Phoenix Suns, ki so na osmem mestu v sezoni.

Če sta zadnji dve tekmi znamenje o uspehu, potem so igralci Oklahome zagotovo na dobri poti. OKC so se prejšnji petek zvečer spopadli z Golden State Warriors, jih premagali s solidnim rezultatom 127:115, in triple doublom s strani Westbrooka. Poleg tega, so sinoči skoraj v prvi polovici obračuna dosegli rekord sezone z neverjetnimi 79 točkami proti ekipi Orlando Magic.

Eden od razlogov za uspeh je zagotovo pridobitev novega člana Diona Waitersa, ki je prišel v OKC iz ekipe Cleveland Cavaliers. V zadnjih dveh obračunih ima Waiters na parketu 60 odstotni zadetek, in se dobro znajde v napadalnih črtah Oklahome. Poleg tega pa blesti tudi v obrambi, saj je konec tedna zabeležil pet okradenih žog.

Grom Oklahome se bo moral to pomlad zelo potruditi, da ponovno najde prostor v naših srcih. Ekipo Phoenix, in njihovega trenutnega osmega mesta na lestvici, ni vzeti zlahka. V primeru, da hočejo OKC zasesti njihov položaj, bodo moralo pošteno pljuniti v roke. To bo od njih minimalno zahtevalo 50 zmag in .710 procent v zmagah/porazih. Do cilja je morda res daleč, a vse je videti, da jim lahko uspe.

Szólj hozzá!