Kje bo uspešen Kevin Garnett nadaljeval svojo košarkaško pot?

Kevin Garnett

Kevin Garnett je svojo profesionalno kariero pričel v Minnesoti, pri ekipi Timberwolves, ki jo je večino tega časa vodil trener Flip Saunders. Garnett je ekipo zapustil leta 2007, ko se je pridružil Bostonskim Celticom, s katerimi je osvojil tudi dva finalna nastopa v ligi NBA.

Sedaj, ko je Saunders glavni trener ekipe Timberwolvesov pa so se domnevno začela resna pogajanja za vrnitev Garnetta v Minnesoto, čeprav za igralca velja, da ne mara sprememb in ni navdušen nad prestopi v sredini sezone. Čeprav ekipa Timberwolvesov ne dosega enakih uspehov kot ekipa Netsov, kar bi delno pomenilo da bi Garnett prestopil v slabšo ekipo, pa obstaja velika možnost, da se bo košarkaš v Minnesoto vrnil zaradi posebne navezanosti na ekipo in mesto ter tudi trenerja Saundersa.

Garnett bi ekipi Timberwolvesov lahko pomagal do boljših rezultatov zaradi svoje izkušenosti in motiviranosti, ki bi zagotovo pozitivno vplivale na mlajše igralce, kot so Andrew Wiggins, Zach LaVine, Gorgui Dieng in Shabazz Muhammad.

V kolikor bi se Garnett zares pridružil Minnesotskim Timberwolvsom bi Netsi v zameno za njega najverjetneje dobili mladega Thaddeus Younga, ki je v zadnjih tekmah pokazal precejšen napredek v svoji taktiki. Young je zelo priljubljen igralec, ki slovi po svojem timskem duhu.

Ne glede na to, ali se bo ekipa Timberwolvesov odločila za nakup Garnetta ali bo raje obdržala Younga, je kvaliteta obeh igralcev dobra, oba pa bi lahko na dolgi rok pozitivno vplivala na igro in poskrbela za mnogo uspehov ekipe.

Szólj hozzá!