Kitajska ekipa je presenetila tekmovalce na Volvo Ocean Race

Volvo Ocean Race

Volvo Ocean Race velja za eno izmed najbolj zahtevnih jadralskih preizkušenj. Letos je na tekmovanju presenetila kitajska ekipa, ki pluje pod vodstvom francoskega skiperja Caudrelierja.

Lanskega aprila se je pričela nova preizkušnja Volvo Ocean Race, ki bo tekmovalcem postregla z zahtevnimi preizkusi na 39.000 navtičnih milj dolgi tekmi. Tekmovanje je sestavljeni iz devetih glavnih regat, tekmovalci se ustavijo v 11ih pristaniščih, poleg daljših regat pa jih čakajo tudi drugi preizkusi. Zmaga ekipa, ki v skupnem seštevku zbere največ točk.

Navadno se v zahtevnih tekmovanjih, kot je tudi Volvo Ocean Race, izkažejo predvsem izkušene ekipe. Letos pa se bo to očitno spremenilo, saj je nenavadna kitajska ekipa, Dongfeng Race Team na presenetljivem drugem mestu. Še slab mesec pred pričetkom prve regate Volvo Ocean Race se je ta kitajska ekipa borila s poraznim nastopom v testnem preizkusu. Sreča jim zagotovo ni bila naklonjena. Ob pričetku tekmovanja se je jadrnica prevrnila na bok ter utrpela veliko škodo, pri tem se je skoraj poškodoval en od članov posadke, sledil je še odstop enega od kitajskih članov ter sprememba ekipa s strani skiperja Charlesa Caudrelierja.

Očitno pa niti to ni ustavilo ekipe Dongfeng Race Team, ki se v skupnem seštevku trenutno nahaja na drugem mestu. Trenutno ima ekipa 17 točk, 6 točk manj kot prvo uvrščeni Abu Dhabi Ocean Racing. Nedvomno gredo velike zasluge predvsem izkušenemu Charlesu Caudrelierju, ki je v preteklosti že osvojil pokal Volvo Ocean Race.

V nedeljo se bodo ekipe odpravile na zadnjo daljšo etapo pred zaključkom tekmovanja junija 2015. To bo sedma etapa, ki poteka od Newporta do Lizbone. Tej sledita še dve krajši etapi in zaključek tekmovanja v švedskem Göteborgu.

Szólj hozzá!