Kaj se dogaja na Evropskem prvenstvu?

Kaj se dogaja na Evropskem prvenstvu?

Slovenska rokometna reprezentanca se kljub trenutnim poškodbam in ne najboljšemu stanju ekipe vztrajno bori s svojimi nasprotniki na Evropskem prvenstvu v rokometu. Kot da njihova situacija ne bi bila dovolj težka že sama po sebi, so se proti njim očitno zarotili še sodniki. Navijači so brez dvoma že povedali svoje mnenje. Kaj pa menijo v slovenski reprezentanci?

Prve polemike že na tekmi z Makedonijo

Slovenska rokometna reprezentanca je letošnje prvenstvo v Zagrebu otvorila s tekmo proti reprezentanci Makedonije. Kljub borbenosti in odličnemu vzdušju v Areni, so bili makedonski rokometaši premočni za slovensko izbrano vrsto in sledil je prvi poraz.

Vendar pa so se že po tekmi z Makedonijo kresila prva mnenja, ki so zadevala predvsem sodniške odločitve. Čeprav bi romunskima sodnikoma le stežka očitali neizkušenost ali prenagle odločitve, dneva ni bilo mogoče končati brez grenkega priokusa in vprašanj o tem, ali bi se morda lahko otvoritvena tekma vseeno razpleta nekoliko drugače.

Rokometaši ostali pozitivni

Kljub temu, da so Evropsko prvenstvo začeli s porazom, so slovenski rokometaši ostali pozitivni in optimistični. Mladi reprezentant, Miha Zarabec je po tekmi povedal, da za poraz ne krivi sodnikov, temveč meni, da je potrebno možnosti za izboljšanje iskati v sami ekipi.

Povsem drugačnega mnenja pa je bil selektor Veselin Vujović. Ta po tekmi z Makedonijo ni skrival svoje jeze in razočaranja nad sodniškimi odločitvami ter je na novinarski konferenci po tekmi povedal kar nekaj krepkih na temo letošnjega sojenja.

In nato se je zgodila Nemčija…

Če je slovenska rokometna reprezentanca, skupaj z navijači menila, da se jim je zgodila krivica na tekmi z Makedonijo, niso mogli niti slutiti, kaj jih čaka na tekmi proti Nemčiji. Rokometni spektakel, v katerem je brez dvoma užival vsak navijač in neverjetna napetost v zadnjih izdihljajih tekme, so bili v trenutku popolnoma podrejeni kontroverzni sodniški odločitvi. Slovenska reprezentanca je, kljub prepričljivemu golu v zadnjih sekundah tekme, izgubila svoj vodilni zadetek ter tekmo končala z izenačenjem. Čeprav je bilo očitno, da nemška reprezentanca ne bo lahek nasprotnik, je bila končna situacija vseeno preveč bizarna in se v svetu prestižnih rokometnih tekmovanj ne bi smela dogajati. Povsem upravičeno se torej vsi sprašujemo, kaj za vraga se letos dogaja na Evropskem prvenstvu v rokometu!

Szólj hozzá!