Kaj prinaša prihajajoč prestopni rok?

Kaj prinaša prihajajoč prestopni rok?

Letos so v pričakovanju prestopnega roka številni slovenski nogometaši – tako tisti, ki igrajo v slovenskih moštvih, kot tudi tisti, ki so si kariero zgradili v tujini. Kdo bo zamenjal ekipo bo sicer znano šele v januarju, a so kljub temu špekulacije že v polnem zagonu.

Na Danskem navdušil Benjamin Verbič

Poleg »starih mačkov« slovenskega nogometa, so končno navdušila tudi nekatera nova imena. Pri samem vrhu seznama je zagotovo Benjamin Verbič, ki letošnjo sezono igra za danski Köbenhavn. Kljub temu, da njegovi ekipi v domačem prvenstvu ne kaže najbolje, je Slovenec navdušil s svojimi odličnimi predstavami in menda sprožil zanimanje številnih evropskih klubov in prav zanimivo bo opazovati kaj mu prinese zimski prestopni rok.

Morda pa je še posebno zanimiva novica, ki je odjeknila v zadnjih dneh. V šestnajstini finala Lige Evropa se bosta namreč pomerila tudi dva kluba, ki v svojih vrstah gostita slovenska nogometaša; Benjamin Verbič in Jan Oblak oziroma Köbenhavn in Atletico Madrid je namreč en izmed šestnajstih parov, ki jih je določil žreb.

Kaj bo storil Andraž Šporar?

Mladi ljubljanski nogometaš, Andraž Šporar, ki se je v predlanski sezoni zelo izkazal in se celo vpisal med najboljše strelce Slovenske prve nogometne lige, bo prihajajoči prestopni rok verjetno izkoristil za vsako ponujeno priložnost. Po tem, ko je prestopil v švicarski Basel in tam razočaral, je bil namreč posojen v nemški Arminia Bielefeld, nad čimer pa ni niti najmanj navdušen.

Svoje razočaranje je že večkrat izrazil, tudi s precej kontroverznimi izjavami, zaradi česar je povsem realno pričakovati, da bo v januarskem prestopnem roku izkoristil vsako ponujeno priložnost. Ali je Andraž Šporar že navdušil drugi klub, pa je zavito v tančico skrivnosti.

Kaj pa drugi slovenski nogometaši?

Tudi to, kaj se bo zgodilo z mnogimi drugimi slovenski nogometaši je še negotovo. Mnogi med njimi so navdušili v slovenski ligi, nekateri na tujih igriščih in že z veseljem pričakujejo prihajajoči prestopni rok. Če samo za trenutek pogledamo statistike prihajajočega nadaljevanja Lige Evrope, katerega žrebi so bili na sporedu ta teden, je med uvrščenimi ekipami šest slovenskih nogometašev.

Nekoliko slabše slovenskim predstavnikom kaže v Ligi prvakov, saj se v četrtfinalne obračune ni uvrstil noben evropski klub, ki bi v svojih vrstah gostil katerega slovenskega nogometaša.

Szólj hozzá!