Juventus in Fiorentina napovedujeta boj za prvi zadetek

juventus fiorentina

Juventus in Fiorentina se bosta danes pomerila v Italijanskem pokalu in lahko pričakujemo, da bo tekma napeta do zadnje minute. Oslabljena Fiorentina lahko danes preseneti Juventus.

V ponedeljek je Juventus odigral pomembno tekmo Serie A z ekipo AS Rome (1:1). Čeprav v teoriji izenačenje ni slab rezultat, pa je vredno omeniti, da so imeli italijanski šampioni vajeti v svojih rokah. Vodili so z rezultatom 1:0 ter imeli igralca več, nato pa so izgubili koncentracijo in pustili, da je dominirala AS Roma. Trener Massimiliano Allegri je po tekmi povedal, da se zaveda, da jih je na tej tekmi izenačenje presenetilo in da so imeli po dobljenem zadetku težave na igrišču. Vendar pa vztraja, da je bila to dobra lekcija za ekipo. Danes pa je čas za novo priložnost, na tekmi Italijanskega pokala, kjer se bodo pomerili s Fiorentino.

Domači so odločeni, da bodo prikazali svojo najboljšo igro, sploh ker je stadion Juventusa razprodan. Trener pravi, da si Juventus želi dobri rezultatov v Italijanskem pokalu, saj imajo veliko željo po osvojitvi naslova.

Danes bo v Juventusovi ekipi najverjetneje prišlo do nekaterih sprememb. Vezni igralec Paul Pogba je nared za igro, Alvaro Morata in Carlos Tevez pričakujeta priložnost, Ogbonna, Padoin in De Ceglie pa bodo na igrišču od prve minute. Odsoten bo Pirlo.

Fiorentina ima za seboj dobro sezono. Ekipa je bila neporažena v zadnjih 12 tekmah. Premagali so AS Romo na stadionu Stadio Olimpico in so na poti v četrt finale Italijanskega pokala. V nedeljo so porazili Inter Milan na San Siru (1:0). Juventus sicer velja za favorita današnje tekme, vendar pa je trener Fiorentine, Montella, povedal, da se njegova ekipa ne bo dala. Gosti imajo težave z oblikovanjem ekipe, saj sta igralca Pizarro in Borja Valero pod vprašajem, Babacar, Tomovic, Tatarusanu, Savic, Mati Fernandez pa so odsotni.

Čeprav je Fiorentina močno oslabljena, pa imajo za seboj zmagoslavni pohod, ki ga ne nameravajo kar tako končati.

Szólj hozzá!