John Sutton razrešen kot kapetan ekipe Rabbitosh zaradi poškodbe Luka Kearyja

John Sutton

V 107-letni zgodovini ragbi lige je John Sutton prvi kapetan, ki je svoje moštvo pripeljal do zmage na prvenstvu in moral odstopiti s te funkcije zaradi poškodbe stopala Luka Kearyja, ki se je zgodila konec prejšnje sezone. Tudi zgodovinar Lige, David Middleton, se ne spomni nobenega drugega kapetana, ki bi bil kljub zmagi razrešen. V torek je Suttona zamenjal novi kapetan, Greg Inglis.

Bivšemu kapetanu, Bobu McChartyju, se zdi poteza nenavadna, a trenerja Michaela Maguireja podpira. Tudi Suttonov agent, Steve Gillis, ne ve, zakaj se je trener tako odločil tako kmalu po veliki zmagi. Pravi, da se bo pogovoril z Johnom, kaj si on misli o tem. Glede na to, da je Sutton ekipo povedel v zmago po 43 letih premora, se mu trenerjeva odločitev zdi precej brez smisla.

Kearyjeva poškodba je skrb zbujajoča, saj ga čaka daljša odsotnost, če bo potreboval operacijo. Sicer pa vsi upajo, da mu ne bo treba pod nož. Trenutno ima prekinjeno pogodbo, podobno kot Adam Reynolds. Poškodbo komisarji še proučujejo.

Trener je sprva izbral 5 sokapetanov, a se je nazadnje odločil za Inglisa. McCharty upa, da bo sprememba dobra za celotno ekipo. Če jih bo Greg vodil do zmage, pa bodo vsi zadovoljni. Sutton se je z odločitvijo sprijaznil in se zaveda, da se njegova vloga v ekipi ne bo veliko spremenila, vsaj kar se pričakovanj tiče.

Inglis je počaščen in se veseli nove vloge v 2015, ki jo sprejema z veliko odgovornostjo. Komaj čaka, da se sezona začne in da spet obleče rdeče-zeleni dres. Inglis ima tudi izjemne rezultate in lahko postane Nesmrtni, če bo nadaljeval s svojimi rekordi.

McCharty Inglisa podpira in zaupa trenerju, če je v novem kapetanu prepoznal vodstveni potencial. Še vedno pa, kot pravi, se lahko vrnejo k Suttonu.

Szólj hozzá!