John Kavanagh je razkril kako Conor McGregor ohranja svojo formo

John Kavanagh je razkril kako Conor McGregor ohranja svojo formo

Trener John Kavanagh je izdal kaj vse je potrebno, da Conor McGregor, odlični MMA (Mixed Martial Arts) tekmovalec ohranja svojo odlično formo in dosega izjemne rezultate.

Brez dvoma je za vsakim uspešnim športnikom tudi celotna ekipa oseb, ki ga pri tem podpirajo. Ena izmed najbolj pomembnih oseb v življenju vsakega tekmovalca je brez dvoma trener. Odlični tekmovalec Conor McGregor je takšno osebno našel v trenerju John Kavanagh-u. V nadaljevanju si lahko preberete, kako ta izjemni trener skrbi za najboljšo formo svojega varovanca.

Trening trikrat tedensko je razkošje

John Kavanagh ne skriva, da je za uspeh potrebna predanost. Conor McGregor mora pod njegovim okriljem izvajati vsakdanje treninge, brez vmesnih dni počitka. Takšen način treninga se precej razlikuje od treningov, ki se jih danes poslužujejo številni drugi trenerji.

Trener je izdal, da Conor McGregor trenira dvakrat dnevno; enkrat v času kosila in drugič proti večeru. Seveda pa se število in intenzivnost treningov pred tekmovanjem še poveča. Treningi so navadno sestavljeni iz vaj, ki pomagajo pri izpopolnitvi vsake veščine, ki je pomembna pri treningu. Zaradi tega se na treningu izvajajo različne vaje – brcanje, jiu-jitsu rutine in druge.

John Kavanagh slovi kot velik zagovornik manj intenzivnih treningov: »Treningi, ki jih izvajam so lažje do srednje težavnosti, a bolj pogosti. Nikoli nisem bil podpornik izredno težnih treningov; na tak način si le utrujen in s časom izgoriš. Raje imam inteligentne, lažje treninge, pri katerih so možgani boksarja vedno aktivni, za razliko od intenzivnih treningov pri katerih ni nobenega razmišljanja.« Trener je dodal še, da svojega varovanca rad preseneti z nekoliko neobičajnimi treningi, kot je na primer tečaj plesa ali ura joge.

Polovico truda je potrebno vložiti v prehrano

Poleg treningov John Kavanagh poudarja tudi pomembnost prehrane: »Če želi Conor McGregor ostati na svojem nivoju, mora trud vlagati v treninge in v prehrano. Niso pomembni samo tedni pred tekmovanji, ko je športnik podvržen strogi dieti, temveč vsak dan. Morda so ti dnevi brez tekmovanj še bolj pomembni kot dnevi pred tekmovanji, saj je takrat več možnosti, da tekmovalec izgubi fokus.«

Najbolj preprosto pravilo, ki ga svojim varovancem zaupa John Kavanagh, je: »Poješ lahko vse, kar je imelo obraz ali je raslo na tleh. Glavno je, da se izogibaš uživanju vsega, kar je imelo na sebi etiketo.« Vendar pa hkrati dodaja še, da je pomembno, da si vsak kdaj privošči majhno pregreho.

Szólj hozzá!