Jean-Baptiste Grange je nepričakovano osvojil prvo Francosko medaljo

grange

Povsem nepričakovano je na drugi vožnji moškega slaloma v Beaver Creeku slavil Jean-Baptiste Grange, 30 letni smučar, ki je še v prvem teku zasedel komaj peto mesto. Francoz, ki je tokrat slavil svoj drugi naslov svetovnega prvaka, se je z zmago vrnil iz niza poškodb in slabih uvrstitev, ki so se vlekli od njegove zadnje zmage leta 2011.

S končnim časom 1 minute in 57,47 sekund je premagal Mattiasa Hargina, André Myhrera, Alexandra Khoroshilova in Marcela Hirschera, ki so se po progi spustili za njim. Drugo uvrščeni Dopfer je za Grangeom zaostal 0,35 sekund, bronasti Neureuther pa 0,55 sekunde.

Favorit Hischer, ki je bil zmagovalec prve vožnje, je bil v zgornjem delu slalomske proge zelo blizu vmesnim časom Grangeoma, vendar pa je pred ciljem izpustil vratca ter odstopil.

Slalomska proga v Beaver Creeku je bila izjemno zahtevna, polna ostrih zavojev in obratov, smučarjem pa je delo še dodatno otežilo spremenljivo vreme. Med prvo vožnjo je bilo namreč močno sonce,

Na progi je odstopilo 43 smučarjev, med njimi tudi olimpijci Benjamin Raich iz Avstrije, Italijan Giuliano Razzoli ter Mario Matt.

Zmaga Grangerja je bila tudi prva slalomska zmaga v Francozev na tem smučišču. Poleg tega se je na ta način smučišče nekoliko oddolžilo Grangerju, po tem ko je tu doživel prvo poškodbo kolena, ob padcu leta 2009. Granger je imel od takrat več operacij kolena ter tudi operacijo rame. Leta 2012, ko se je poškodbam pridružila še bolečina v hrbtu, je začel resno razmišljati o upokojitvi, vendar pa bo ta uvrstitev zagotovo vplivala na njegovo odločitev.

Szólj hozzá!