Jack Haig z drugim mestom navdušil na Dirki po Sloveniji

Jack Haig z drugim mestom navdušil na Dirki po Sloveniji

Odlični Jack Haig, kolesar ekipe Orica-GreenEdge, je navdušil s svojim odličnim drugim mestom na Dirki po Sloveniji ter s tem dvignil pričakovanja.

Z osvojenim 39-im mestom na dirkah Tour de Romandie in Criterium du Dauphine je Jack Haig pokazal vse prej kot zavidljivo formo, sedaj pa je novinec na tekmovanjih WorldTour očitno končno našel svojo pravo formo. 22-letni kolesar ekipe Orica-GreenEdge je letošnjo sezono začel s petim mestom na avstralski dirki Jayco Herald Sun Tour, sedaj pa je osvojil prve stopničke na Dirki po Sloveniji.

Presegel svoja pričakovanja

Po tem, ko je tekmo začel s precej nizkimi pričakovanji, predvsem si je želel zmage na kateri od posameznih etapah, je kolesar ekipe Orica-GreenEdge hitro dosegel svoja pričakovanja. Po tem, ko je prvo etapo od Kopra do Ljubljane osvojil Jens Keukeleire, je v naslednji etapi prvo mesto osvojil Jack Haig, ki je s prednostjo 36 sekund premagal kolesarja Rein Taaramäe (Katusha) ter si tako prislužil drugo mesto v skupnem seštevku, ki ga je ohranil vse do zaključka na Dirki po Sloveniji.

S tremi odličnimi etapami je Jack Haig zaostal le za prvouvrščenim Rein Taaramäe, profesionalnim kolesarjem, ki se lahko pohvali z zavidanja vredno kariero. Kljub temu pa je lahko mladi kolesar več kot le navdušen nad svojo uvrstitvijo ter nad osvojenim rdečim dresom.

Matt Wilson navdušen nad izidom

»Sem izredno vesel za Jack Haig-a. Ima le 22 let, vendar je vsaki dan vozil zelo samozavestno in način, kako se je boril za dres in drugo mesto je bil zares neverjeten,« je po tekmi povedal športni direktor Matt Wilson.

Poleg tega je pohval tudi trud celotne ekipe, ki je na vseh štirih etapah na Dirki po Sloveniji pokazala predanost, kljub manjšemu številu tekmovalcev: »Imeli smo malo ekipo in ciljali predvsem na to, da bo ta tekma služila kot priprava na prihajajoče dirke. Ko smo videli, da se vsi tekmovalci trudijo po svojih najboljših močeh je bilo zelo nagrajujoče. Upamo, da bomo na prihajajočih tekmah ohranili takšno formo ter se dirk lotili s primerno samozavestjo.«

Pred kolesarji Orica-GreenEdge novi izzivi

Številni evropski kolesarji ekipe Orica-GreenEdge se bodo v prihajajočem tednu udeležili katerega od državnih tekmovanj, nato pa se bo ekipa znova zbrala na Tour de France v začetku julija in nato še na Tour de Pologne deset dni kasneje.

Szólj hozzá!