Ipswich Town FC in Sheffield Wednesday napovedujeta zelo izenačeno igro

sheffield ipswich

V angleškem Championshipu se bosta danes pomerili dve zelo izenačeni ekipi. Ipswich Town FC valjajo za rahle favorite, vendar pa njihova prednost ne napoveduje preproste zmage nad Sheffield Wednesday.

Ipswich Town FC je v zadnjih treh tekmah doživel velik padec forme. Trenutno se nahajajo na 5. mestu Championship lestvice s 14 zmagami, 9 izenačenji in 6 porazi ter gol razliko 46:29. Imajo 51 točk, po 29. krogih. Kljub temu pa so v zadnjem času naredili kar nekaj napak. Bili so poraženi proti Brightonu (3:2) in Rotherhamu (2:0) ter nenazadnje še v tekmi z Derbyem (0:1) pred enim mesecem. Nihče ne ve kaj je krivo za slabo igro igralcev Ipswich Town FC. V zadnjih petih tekmah je za njimi le ena zmaga, eno izenačenje ter trije zaporedni porazi. Kljub temu pa imajo zelo solidno gol razliko 9:2 na domačih tleh. Glede na trenutno stanje na lestvici so pred njimi najverjetneje play-off tekme.

Sheffield Wednesday FC ima za sabo štiri igre brez zmage. Veljajo za zelo povprečno ekipo. Lansko leto so se uvrtili na 16. mesto Championship lestvice s skupno trinajstimi zmagami. Letos so sicer začeli kot boljša ekipa, trenutno so na 10. mestu lestvice z 9 zmagami, 12 izenačenji in 8 porazi. Sheffield Wednesday ima gol razliko 22:26 in 39 točk, vendr pa jih v zadnjem času spremlja precejšnja smola. Za njimi je ena zmaga, dva izenačenja in dva poraza. V zadnji tekmi so dosegli eno točko, proti Cardiffu.

Szólj hozzá!