Ilka Štuhec šokirala s tretjo zaporedno zmago

Ilka Štuhec šokirala s tretjo zaporedno zmago

Tekma Svetovnega pokala smuka v Val d’Isere je bila vse prej kot lahka. Proga, na kateri se je vsak tekmovalni dan odvijalo kar nekaj različnih spustov, je bila že pošteno načeta in tekmovalke so morale pokazati zares odlično pripravljenost. Nekoliko nepričakovano je zopet slavila prav Slovenka Ilka Štuhec, ki je ciljno črto prevozila z 0,28 sekundami prednosti.

Šokirana, a navdušena Ilka Štuhec

Po tekmi je precej presenečena Ilka Štuhec povedala naslednje: »Proga je bila vsak dan v uporabi. To je bil že četrti tekmovalni dan in dobila sem občutek, da proga z vsakim dnem postaja bolj in bolj naporna. Poskusila sem smučati na način, ki sem si ga predstavljala. Seveda ni vse potekalo po načrtih, a očitno sem smučala dovolj dobro.«

Odlični Slovenki sta se na stopnički pridružili še Avstrijka Cornelia Huetter in Italijanka Sofia Goggia, ki sta smuk končali na drugem in tretjem mestu.

Tudi Cornelia Huetter navdušena nad razpletom smuka

Cornelia Huetter si je na Svetovnem pokalu v smuku v Val d’Isere prislužila svoje prve stopničke v sezoni. Po tekmi je povedala naslednje: »Neverjetno je. Zadnji tedni zame niso bili najboljši in zelo težko se je vrniti na progo ter iskati enako formo kot sem jo pokazala lani. Današnji nastop je bil psihično precej težak, a se je končal odlično.«

Tudi Avstrijka je bila nekoliko razočarana nad stanjem proge, ki se ji je pri sobotnem spustu zdela precej boljša in nekoliko hitrejša. Dodala je še, da je bila proga izjemno zahtevna, ker je od smučark zahtevala nekoliko drugačno držo, za katero so morale biti tekmovalke zelo samozavestne.

Sofia Goggia pohvalila nastop Slovenke

Sofia Goggia je s tretjim mestom ponovila svoj uspeh iz superkombinacije. Vedno zabavna Italijanka je po tekmi pohvalila vse italijanske tekmovalke, saj so se med prvimi desetimi v ciljni črte znašle še tri njene rojakinje.

Poleg tega je v svojem komentarju pohvalila nastop Slovenke: »Ilka Štuhec je zelo prijetna oseba, ki se je v preteklosti borila s poškodbami kolena, s čimer se lahko poistovetim. Vem, da poškodba zahteva precej fizičnega in mentalnega truda. Če v svoji karieri dela tako trdno kot jaz, si današnjo zmago brez dvoma zasluži.«

Po smuku v Val d’Isere je Sofia Goggia obdržala drugo mesto v skupnem seštevku Svetovnega pokala, s 467 točkami in le 31-mi točkami zaostanka za prvouvrščeno Mikaelo Shiffrin. Ilka Štuhec se je premaknila na tretjo mesto, s 445-mi zbranimi točkami. Za petami ji na četrtem mestu sledi Lara Gut, ki ima 393 točk.

Szólj hozzá!