Ilka Štuhec sezono otvorila s svojimi prvimi stopničkami

Ilka Štuhec sezono otvorila s svojimi prvimi stopničkami

Po nekoliko presenetljivem uspehu na petkovi smukaški tekmi v kanadskem mestu Lake Luise je Ilka Štuhec dokazala, da stopničke niso bile naključje. Svoj uspeh je ponovila tudi na sobotni tekmi, na kateri je tekmice ugnala s časom 1:24:59.

Lake Luise v znamenju nepredvidljivega vremena

Kanadski Lake Luise bo številnim tekmovalkam ostal v spominu ravno zaradi nepredvidljivega vremena. Sonce, ki je razveselilo začetne tekmovalke, se je hitro sprevrglo v snežno nevihto, ki je zagodla kasnejšim tekmovalkam, zaradi česar so organizatorji kasneje celo premaknili štartno mesto.

Prva tekmovalka, ki se je podala na progo je bila Madžarka Edit Miklós, ki je ostalim tekmovalkam postavila odličen zgled, saj je progo prevozila hitro in brez napak. Ilka Štuhec, ki se je na progo pognala kot četrta, je s svojim samozavestnim nastopom brez večjih težav ugnala madžarsko tekmico in si priborila 0,43 sekunde prednosti. Edit Miklós je tekmo zaključila na tretjem mestu.

Švicarka Lara Gut, ki si je brez dvoma zadala cilj, da se slovenski smučarki maščuje za petkovo zmago, je bila na progi izjemna. Mlado Slovenjgradčanko je ugnala pri vseh merjenjih vmesnega časa, a je na koncu ciljno črto prečkala z zaostankom 0,11 sekunde ter si priborila drugo mesto.

Nastopu Švicarke je sledilo poslabšanje vremena, ki je močno vplivalo na končni razplet smuka. Zgovoren je že podatek, da sta le dve tekmovalki, ki sta se na progo spustili s štartno številko večjo od deset, tekmo zaključili med prvimi desetimi tekmovalkami.

Zmagovalna trojica zadovoljna z razpletom

Zmagovalna trojica je bila po tekmi kljub nepredvidljivemu vremenu zadovoljna s končnim razpletom smuka. Ilka Štuhec je po tekmi povedala naslednje: »Poslabšanje vremena je bila velika prednost. Na vsaki tekmi dobiš določeno štartno številko in se potrudiš, da z njo narediš največ kar lahko. Po petkovi zmagi sem se morala psihično pomiriti in pripraviti na današnjo tekmo, kar mi je očitno precej dobro uspelo.«

Lara Gut, ki se je tokrat prvič uvrstila na stopničke na progi Lake Louise je podala naslednji komentar: »Počutim se odlično. Na petkovi tekmi sem pričakovala stopničke, a sem bila na koncu četrta. Danes sem se prvič počutila odlično na snegu in tej progi, kar je odlična motivacija za nadaljnja tekmovanja.«

Srečna je bila tudi Madžarka Erin Mikloš, ki je po osvojitvi prvih stopničk po letu 2015 povedala naslednje: »Sem zelo zadovoljna z nastopom in vesela, da se je vreme obrnilo tako kot se je. Sem zelo, zelo srečna.«

Szólj hozzá!