Ilka Štuhec deležna tudi podpore iz tujine

Ilka Štuhec

Letošnja smučarska sezona se še niti ni začela, pa je naša trenutno najbolj uspešna smučarka, Ilka Štuhec, že poskrbela za pretres. Na treningu v avstrijskem Pitztalu si je namreč poškodovala levo koleno. Poškodba kolenskih vezi bi jo lahko stala sezone in nastopa na olimpijskih igrah.

Lindsey Vonn poslala svojo podporo

Poleg obsežne podpore iz tujine, je bila Ilka Štuhec deležna tudi podpore iz tujine. Lepo sporočilo ji je namreč poslala tudi Lindsey Vonn. Če lahko kdo razume bolečino in razočaranje, ki ga je ob poškodbi doživela slovenska smučarka, je to ravno Američanka, ki je morala zaradi poškodbe izpustiti zadnje olimpijske igre in del sezone alpskega smučanja.

Kljub temu, da je veliki tekmeci slovenske smučarke novica o njeni poškodbi najverjetneje prinesla nekaj olajšanja, ji je na Twitterju namenila zelo lepo sporočilo. Napisala je, da ji želi vse dobro in hitro okrevanje.

Kako dolgo okrevanje pričakuje Ilka Štuhec?

Ilka Štuhec si je koleno poškodovala na nedeljskem treningu v Pitztalu. Pri nesrečnem padcu si je strgala sprednje križne kolenske vezi na levi nogi. Takoj po padcu je opravila pregled na bližnji športni kliniki, kjer so prve preiskave pokazale, da bo potrebno dolgo okrevanje.

Dolgo okrevanje bo najverjetneje pomenilo, da bo trenutna svetovna prvakinja v smuku izpustila večji del ali celo celotno sezono letošnjega svetovnega pokala alpskega smučanja. Prav tako so pod velikim vprašajem prihajajoče zimske olimpijske igre v Južni Koreji.

Kljub poškodbi ostaja pozitivna

Slovenska smučarska prvakinja Ilka Štuhec je po padcu pokazala iz kakšnega testa je. Čeprav ne skriva, da je takoj po padcu začutila veliko jezo in razočaranje, ostaja pozitivna in prepričana, da jo čaka svetla prihodnost.

Poškodbe ji zagotovo niso neznanka, saj jo že večji del smučarske kariere pestijo težave z desnim kolenom. Letos bo tudi skrb za svoje levo koleno prepustila švicarskemu kirurgu, s katerim je v preteklosti že sodelovala. Napoveduje, da bo po operaciji znanih več informacij o resnosti njene poškodbe in okrevanju, ki jo čaka.

Szólj hozzá!