Hugo Laurentino s sijajnim nastopom nad Koper

Hugo Laurentino s sijajnim nastopom nad Koper

Kljub temu, da je Koper tokrat igral na domačih tleh, igralci niso imeli dovolj moči, da bi premagali odlične nasprotnike FC Porto. Tudi povratni obračun se je zaključil z zmago Zmajev, ki so tokrat slovensko ekipo ugnali s štirimi zadetki prednosti.

Kljub vztrajni in dobri igri je bila premoč italijanske ekipe preprosto prevelika. Na igrišču je slovelo kar nekaj igralcev, med katerimi si posebno omembo zasluži predvsem golman Hugo Laurentino, ki je z odlično igro poskrbel za kar 50% povprečje rešenih žog.

FC Porto je v Koper prispel samozavestno

Že pred tekmo je bilo mogoče čutiti veliko samozavest, s katero so Zmaji pričakali povratni obračun. Tako kot je pred tekmo zagotovil Rui Silva, je ekipa, ki jo je vodil Ricardo Costa, v igro vstopila samozavestno in s stalnimi napadi brez večjih težav ohranjala prevlado nad igro, v kateri so si slovenski igralci le s težavo priborili občasna izenačenja in kratkotrajno vodstvo.

Tokrat se je sicer Koper, pod budnim očesom trenerja Zorana Jovičića, odrezal bolje kot v prvem medsebojnem obračunu, ko je FC Porto zmagal z rezultatom 31:24. Na povratnem obračunu so slovenski igralci prišli do izenačenja pred koncem prvega polčasa ter nato v drugem polčasu celo poskrbeli za kratko vodstvo.

Šele pet minut pred koncem tekme je FC Porto ponovno nadvladal. Ravno odlični Hugo Laurentino je poskrbel, da je Nikola Špelić zapravil odlični strel ter Zmajem omogočil ponovno priložnost za izenačenje. V naslednjih minutah se je prednost italijanske ekipe povečala na končne štiri točke vodstva.

Hugo Laurentino navdušil z osupljivo formo

Hugo Laurentino, golman ekipe FC Porto, je na tekmi navdušil z zares osupljivo formo. Že po dobre pol ure igranje je pokazal, da bo resen trn v peti slovenski ekipi, saj je obranil kar 45% vseh strelov koprskih igralcev. Kasneje mu je uspelo povprečje dvigniti na osupljivih 50%.

Ob prednosti svoj ekipe je trener Ricardo Costa poskusil z nekaterimi menjavami in spremembami pozicij igralcev, ki so se očitno izkazale za pravo rešitev. Zagotovo sta bila obračuna odlična vaja za prihajajoče obračune FC Porto v boju za Pokal EHF. Že v prihajajočih dneh se bodo italijanski rokometaši pomerili z ekipo ABC iz Brage, nato pa sledi še nevarni Sporting.

Szólj hozzá!