Helena Okorn presenetila z odličnim nastopom

Helena Okorn presenetila z odličnim nastopom

Helena Okorn je s svojim odličnim nastopom presenetila sotekmovalke in si na Madžarskem prijahala zlato priznanje v distančnem jahanju.

Odlična slovenska tekmovalka je zmago slavila skupaj s svojim konjem z imenom HS Ebla, ki je v njeni lasti že devet let. Helena Okorn je poskrbela za odlične nastop v kraju Babolna, ki slovi po svoji dolgi tradiciji v vzreji Arabskih konj.

Tekmovanje je potekalo pod okriljem festivala Sheikh Mansour Bin Zayed Al Nahyan Global Arabian Horse Flat Racing, v katerem se tekmovalke potegujejo za FEI Central European Endurance Cup 2016 (FEI Pokal srednje Evrope v vzdržljivostni kategoriji).

Slovenka pred konkurenco iz enajstih držav

Helena Okorn je skupaj z HS Ebla poskrbela za odličen nastop, ki jo je popeljal v prednost pred drugo uvrščeno tekmovalko iz Poljske, Wojciech Heliasz, ki je tekmovala na konju z imenom Sinda ter pred tretje uvrščeno Francozinjo Marion Wasilewski, ki je jezdila Quernika Du Cade.

Sicer je v okviru festivala potekalo kar nekaj tekem, na katerih so sodelovale tekmovalke iz Francije, Poljske, Avstrije, Češke, Romunije, Hrvaške, Kitajske, Bolgarije, Slovenije, Slovaške, Srbije in Madžarske. Tekmovanja so potekala pod nadzorom Sheikh Mansour Bin Zayed Al Nahyan, predsednika vlade Združenih arabskih emiratov.

Helena Okorn slavila po naporni dirki

Helena Okorn in HS Ebla sta vodili dobršen del tekmovanja. Na treh od štirih stopenj sta za seboj popustili vso konkurenco, na koncu pa sta zlato medaljo osvojili zahvaljujoč dobri minuti prednosti pred poljsko tekmovalko.

Helena Okorn je po tekmi povedala, da je zelo zadovoljna z rezultatom in zelo ponosna na HS Ebla, ki je ni pustila na cedilu. Dodala je še, da je zmagala izjemen dosežek za njo in njenega konja. Pred to zmago sta se namreč udeležili tekmovanja Sheikha Fatima Ladies Cup v Veroni, kjer sta zasedli 25. mesto. Petintrideset letna Helena Okorn je že pred časom povedala, da so njene sanje da nekoč tekmuje na svetovnem prvenstvu, kar pa je precej težko doseči, saj v Sloveniji ni veliko tekmovanj, preko katerih bi se lahko kvalificirala za nastope na tekmovanjih svetovnega nivoja.

Poleg najdaljšega, 120-kilometrov dolgega tekmovanja v distančnem jahanju so se na Madžarskem odvila tudi krajše, 80-kilometerska tekmovanja, v katerih so lahko poleg odraslih tekmovali tudi mlajši jahači.

Szólj hozzá!