Govorice od odhodu enega izmed najboljših igralcev Barcelone so vedno glasnejše

footboll

Barcelona ima trenutno eno izmed najmočnejših, pa tudi najbolj uigranih nogometnih ekip na svetu. Izstopa tudi posebna dvojica – Andrés Iniesta in Xavi Hernández. Igralca, ki se poznate že dolga leta, sta odličen tim, ki je imel že večkrat ključno vlogo pri zmagi Barcelone.

Sedaj pa se bo očitno dvojica dokončno razšla. Iniesta se trenutno nahaja v Amsterdamu, Xavi pa v Katarju, ki bo po mnenju mnogih prav kmalu postal njegov novi dom. Že pred časom so se pojavile govorice o odhodu 35letnika, ki jih je podkrepil tudi predsednik Barcine ekipe, Josep Maria Bartomeu, ko je povedal da ima Xavi priložnost, da si sam izbere čas slovesa od ekipe.

Znano je, da je New York City F.C. pripravljen ponuditi velike vsote denarja za Xavija, vendar pa je precej bolj verjetno, da bo igralec svojo kariero nadaljeval v Katarju, kot je to stori tudi njegov vzornik Pep Guardiola. Pep je pred svojo upokojitvijo iz igrišč in pred uspešno trenersko kariero zaigral za katarski Doh.

Xavi je na igrišči doživel veliko slavnih trenutkov. Morda je bil najbolj pomemben trenutek v njegovi karieri na tekmi proti Manchester Unitedom, maja 2011. Takrat je Ferguson svoji ekipi naročil, naj blokirajo igralce Barcelone ter za vsako ceno preprečijo značilne dolge podaje in dolge, taktične napade. Manchester je dobro blokiral večino igralcev, vendar je bila zagnanost Xavija premočna in Barcelona je na koncu slavila s 3:1.

Uspehi igralca so se seveda nadaljevali tudi po tisti igri in kemija med njim in Iniesto je nekaj, kar lahko v nogometu vidimo le redko. Vprašanje kdaj bomo lahko naslednjič videli tako uigrano dvojico.

Szólj hozzá!