Google razburja z novim prikazom stavnih statistik

Google razburja z novim prikazom stavnih statistik

Če ste v preteklosti uporabljali Google za iskanje stavnih statistik in spletnih strani, na katerih je mogoče položiti stave, ste se tega lahko lotili na različne načine. Najpogosteje so ljudje v svoj iskalnih vtipkali kar ime ekipe, na katero želijo staviti in besedo »odds« (kar bi bilo v slovenščini primerljivo z izrazom stave ali stavna statistika).

Še do nedavnega je Google pri takšnem iskanju ponudil številne rezultate iskanja, ki so zajemali različne spletne strani, preko katerih je mogoče staviti na želeno ekipo. Sedaj pa se je to spremenilo. Google sedaj poleg običajnih spletnih strani pri iskanju ponudi tudi »statistično tabelo«, v kateri so prikazane možnosti za zmago te ekipe.

Za enkrat še ni povsem jasno, ali je takšno prikazovanje plod novega razvoja oziroma usmerjenosti podjetja Google ali gre zgolj za posledico iskalnega algoritma, ki med rezultati prikaže tudi rezultate, ki jih najde v tabelah na določenih straneh.

Ponudniki spletnih stavnic razburjeni

V vsakem primeru je tovrstna novost prikaza stavnih statistik precej razburila svet ponudnikov spletnih stavnic. Večina stavnih ponudnikov namreč nima posebnega sistema optimizacije spletnih strani preko teksta, ki se nahaja v statističnih tabelah. Poleg tega izstopa ugotovitev, da se pri iskanju iskalnega niza imena športne ekipe v kombinaciji z besedo odds, pokažejo tabele stavnih statistik ene same strani – VegasInsider. Tudi vzroki za to so neznani, zagotovo pa ostali ponudniki niso preveč navdušeni nad tovrstnim razpletom.

Je prihodnost športnih stav v rokah Googla?

V kolikor se bo Google v prihodnosti posluževal tovrstnega prikazovanja podatkov, bo to zagotovo precej vplivalo na nadaljnji razvoj ponudnikov spletnih športnih stav ter tudi na novo tekmovalnost med tovrstnimi ponudniki. Na kakšen način deluje prikaz statistik pri iskanju športnih igralcev, dogodkov, lig in drugih pomembnih oseb v svetu športa še ni povsem jasno, saj gre za zelo obsežno polje iskalnih besed, zaradi česar ostaja statistika iskanja in potek prikazovanja rezultatov precej neraziskan. Prav tako ni natančnih podatkov o tem, ali bo tovrstno iskanje omogočeno vsem uporabnik ter ali bo to ostala stalnica.

Szólj hozzá!