Geoffrey Kamworor odkrito o svojih dosežkih

Geoffrey Kamworor odkrito o svojih dosežkih

En izmed najbolj uspešnih in vsestranskih tekačev na svetu, Geoffrey Kamworor, je v spodnjem intervjuju izdal nekaj o sebi in svojih dosežkih.

Kenijski tekač, ki je v zadnjih dveh letih nanizal kar nekaj neverjetnih dosežkov, med njimi tudi zlati priznanji na IAAF World Half Marathon Championships 2014 in IAAF World Cross Country Championships 2015 ter srebrno priznanje za tek na 10.000 metrov na IAAF World Championships Beijing 2015, je sicer prepričan, da so njegovi največji dosežki še pred njim.

Geoffrey Kamworor o najljubšem prizorišču za tek

Čeprav je nastopil na številnih prizoriščih, pa Kenijec pravi, da je najbolj užival v Pekingu. Tam ga je prepričal stadion z nazivom »Ptičje gnezdo«, ki si ga je zapomnil po odlični atmosferi in precej velikem občinstvu. Brez dvoma pa bi se lahko to kmalu spremenilo, saj se Geoffrey Kamworor že pripravlja na nastop na olimpijskih igrah v Riu, zelo verjetno pa se bo udeležil tudi naslednjih olimpijskih iger v Tokiu leta 2020.

Geoffrey Kamworor o prijateljih in rivalih v atletiki

Nobena skrivnost ni, da je Geoffrey Kamworor že nekaj časa velik prijatelj odličnega atleta Eliud Kipchogeja, zmagovalca letošnjega londonskega in berlinskega maratona. Poleg tega, da sta skupaj trenirala sta tudi velika zaupnika in imata precej skupnega.

Poleg tega Geoffrey Kamworor ne skriva navdušenja nad rezultati Eliud Kipchogeja, ki je po njegovem mnenju najboljši atlet sveta. Kenijec je navdušen nad prijateljevo zagnanostjo in treningi. Sicer pa je mnenja, da so vsi tekači njegovi rivali in jih pred vsako tekmo dojema kot izziv.

Geoffrey Kamworor o svoji predanosti teku

Za vsakega profesionalnega atleta se svet bolj ali manj vrti okoli teka in nič drugače ni niti za Kenijca, ki je priznal, da je tek njegov največji hobi. O teku se rad tudi poučuje ter bere različne knjige z inspiracijskimi zgodbami o teku in zgodbe o legendah kot sta Haile Gebrselassie in Paul Tergat.

Geoffrey Kamworor o nasvetih in razočaranjih

Svet športa je mnogokrat poln vzponov in padcev ter grenkih razočaranj. Vendar pa Geoffrey Kamworor priznava, da je imel sam veliko srečo, da v svoji karieri ni utrpel večjih razočaranj. V veliki meri mu je namreč služilo zdravje, pa tudi forma, saj do sedaj ni utrpel nobene hujše poškodbe ali zares slabega rezultata.

Brez dvoma se lahko Kenijec zahvali tudi svojemu trenerju, Patrick Sangu, kateremu tudi pripisuje najboljši nasvet, ki ga je prejel v svoji karieri. Ta mu je namreč nekoč dejal, da ni nič nemogoče, česar se Geoffrey Kamworor pogosto spominja še danes.

Szólj hozzá!