Gareth Southgate razkril reprezentanco, ki bo obiskala Slovenijo

Gareth Southgate razkril reprezentanco, ki bo obiskala Slovenijo

Gareth Southgate je po številnih nevšečnostih, ki so sledili prvi kvalifikacijski zmagi angleške reprezentance očitno končno oblikoval končno ekipo, ki bo za Anglijo zaigrala tudi na prihajajočem obračunu s Slovenijo.

Vpoklican Marcus Rashford

Med prvimi igralci, ki jih je Gareth Southgate vpoklical v reprezentančno ekipo, je bil odlični Marcus Rashford. Mladenič, ki bo konec meseca dopolnil devetnajst let trenutno igra za Manchester United, svojo odlično formo pa je pokazal tudi na reprezentančnih nastopih mladinskih ekip.

Marcus Rashford, ki si je pred dobre pol leta prislužil tudi naziv najmlajšega Unitedovega strelca na evropskih tekmovanjih, je navdušil že lani, ko je na tekmi mladinske reprezentance proti Norveški nanizal hat-trick za Anglijo.

Ross Barkley in Jack Wilshere ostala brez svojih mest

Kljub precejšnjemu številu poškodb, s katerimi se mora ukvarjati Gareth Southgate, je vztrajal pri nekaterih enakih odločitvah kot njegov predhodnik, Sam Allerdayce ter v reprezentančno vrsto ni povabil dveh odličnih igralcev. Ross Barkley in Jack Wilshere, nogometaša angleških velikanov Evertona in Arsenala, bosta tako letos ostala brez svoje priložnosti.

O možnosti vključitve teh dveh igralcev se je pričelo špekulirati po poškodbah Adama Lallana in Dannya Drinkwaterja, za katera je že znano, da ne bosta pripotovala v Slovenijo. Očitno pa se je Gareth Southgate odločil, da boste zamenjavi postala Unitedov Jesse Lingard in Arsenalov Alex Oxlade-Chamberlain.

Poleg omenjenih nogometašev bosta kvalifikacijski obračun med Anglijo in Slovenijo izpustila tudi poškodovana Luke Shaw in Nathaniel Clyne. Nekoliko nepričakovano se bo na zelenico vrnil Glen Johnson iz Stroke Citya, ki je za reprezentanco nazadnje zaigral leta 2014, na obračunih Svetovnega pokala.

Vsa imena angleške reprezentance

Za kvalifikacijski obračun s Slovenijo, ki se bo odvijal 11. oktobra v Stožicah, je Gareth Southgate izbral naslednjo ekipo:

Forster (Southampton), Hart (Torino), Heaton (Burnley); Bertrand (Southampton), Cahill (Chelsea), Jagielka (Everton), Johnson (Stoke), Rose (Tottenham), Smalling (Man Utd), Stones (Man City), Walker (Tottenham); Dier (Tottenham), Henderson (Liverpool) Oxlade-Chamberlain (Arsenal) Alli (Tottenham), Rooney (Man Utd), Antonio (West Ham), Lingard (Man Utd), Sterling (Man City), Walcott (Arsenal), Rashford (Man Utd), Sturridge (Liverpool), Vardy (Leicester).

Szólj hozzá!