Fury in Kličko se dogovarjata o povratnem dvoboju

Fury

Po precej dolgem obdobju brez novih informacij o povratnem dvoboju, so se sedaj končno pojavile prve govorice o kraju in času obračuna. Trenutno se kot najbolj verjetni datum obračuna pojavlja 4 junij, Avstrijo po so razglasili za najbolj verjetni kraj.

Bo Vladimir Kličko izbral Avstrijo?

Vladimir Kličko ima možnost, da izbere kraj, v katerem se bo odvil povratni obračun. Po tem, ko se je prvi obračun odvil v Düsseldorfu v Nemčiji, se tokrat špekulira, da bosta boksarja odpotovala v Avstrijo. Našo sosedno državo si namreč Vladimir Kličko pogosto izbira za svoje treninge.

Najverjetneje bo moral Tyson Fury tokrat ponovno potovati, tokrat najverjetneje v Klagenfurt. Čeprav dogovori zaenkrat potekajo v veliki zaupnosti, je revija The Mirror poročala, da trenutno potekajo dogovori s stadionom Woerthersee, ki lahko sprejeme 32.000 gledalcev.

V še večjo tančico skrivnosti pa so zaviti dogovori o televizijskem prenosu povratnega obračuna. Brez dvoma je to en izmed najbolj pričakovanih obračunov v svetu boksa, zaradi česar je skoraj gotovo, da bo poskrbljeno tudi za gledalce pred televizijskimi ekrani.

Tyson Fury zopet napoveduje zmago

Po prejšnjem obračunu, ki se je končal z izredno majhno razliko v točkah, je Tyson Fury tudi tokrat precej samozavesten. Mladi Britanec, ki je lani končal 11-letni zmagoviti pohod odličnega Ukrajinca, sicer ni skrival upanja, da se bo povratni obračun zgodil na Wembleyu ali v Manchesterju.

Glede na to, da imata tako Tyson Fury, kot tudi Vladimir Kličko navijače po celem svetu, jim bodo ti brez dvoma sledili tudi v Avstrijo. Tyson Fury je imel že na dvoboju v Nemčiji veliko podpornikov, ki ga bodo zagotovo podrli tudi tokrat.

Novembrski dvoboj izredno izenačen

Novembrski dvoboj, na katerem je Tyson Fury prekinil dolgoletni zmagoviti pohod Ukrajinca se je končal z rezultatom 113:115 za Britanca. V dvanajstih rundah je Tyson Fury šest rund končal z desetimi točkami proti devetim, enkrat se je runda končala s po desetimi točkami za oba in enkrat s po devetimi točkami za oba.

Brez dvoma pa vsi navijači upajo, da bomo lahko na povratnem obračunu videli nekoliko bolj zanimivo predstavo obeh odličnih boksarjev.

Szólj hozzá!