Fortuna napoveduje širitev na romunski trg preko Penta Investments Group

Fortuna napoveduje širitev na romunski trg preko Penta Investments Group

Največji športni stavni operater srednje Evrope, Fortuna Entertainment Group N.V, je s tem korakom napovedal velike spremembe za svojo prihodnost, ki so posledica spremembe obdavčitve, ki sta jo letos uvedli Češka in Slovaška. Zaradi tega se je romunski trg povzpel med najbolj perspektivne trge za širitev stavnega posla in podjetje Fortuna ne želi izpustiti velike priložnosti.

Fortuna v sodelovanju s Penta Investments Group

Obe podjetji, s katerima je bil podpisan dogovor, Bet Active Concept in Bet Zone, sta sicer v lasti skupine Penta Investments Group, ki je tudi večinski lastnik podjetja Fortuna. S podpisanim licenčnim dogovorom bosta podjetji Bet Active Concept in Bet Zone dobili dovoljenje za uporabo Fortuna znamke pri promociji igralništva in stavne ponudbe. To je odlična popotnica za osvojitev novega trga, saj se podjetje ponaša z izredno konkurenčnostjo, strokovnostjo in zadovoljstvom uporabnikov.

Širitev na nove trge je sicer le ena od novosti, ki so se zgodila, odkar je na čelu podjetja Fortuna Per Widerstrom. Ta je namreč v zadnjem času poskrbel tudi za dvig števila zaposlenih, za izboljšanje uporabniške izkušnje ter odprl številne nove možnosti za rast podjetja.

Fortuna Entertainment Group N.V. se sicer ponaša z dolgoletnim delovanjem in dolgim slovesom enega izmed najboljših srednjeevropskih podjetji na področju športnih stav in igralništva. Podjetje je bilo ustanovljeno na Češkem, vendar pa se je hitro razširilo tudi na druge trge, kot sta na primer Slovaška in Romunija.

Romunski trg med najbolj perspektivnimi

Zanimiv je, da se je podjetje Fortuna Entertainment Group N.V. odločilo za širitev na romunski trg. Za tem tiči več razlogov, med katerimi pa zagotovo prevladujeta dva: povečanje obdavčitve dobitkov športnih stavnic na Češkem in Slovaškem ter ugodne razmere v Romuniji.

Romunski trg je namreč precej velik in ima precej potencialnih strank za razvoj stavne ponudbe. Poleg tega je zakonodaja, ki ureja športne stave in igralništvo precej sproščena, obdavčitve pa sodijo med najmanjše v Evropi.

Szólj hozzá!