Erik Spoelstra, trener Miami Heat, obiskal Slovenijo

Erik Spoelstra, trener Miami Heat, obiskal Slovenijo

Erik Spoelstra obiska ni posebej komentiral, je pa ekipa Miami Heat ob tej priložnosti izdala kratek video komentar. Najverjetneje je obisk posledica negotove prihodnosti Chris Bosha ter posledično zamenjave vlog v sami ekipi, kar pomeni, da bo Goran Dragić v prihajajoči sezoni prevzel nekatere naloge svojega soigralca.

V videu je Erik Spoelstra med drugim povedal: »Menim, da igralce vleče k Goranu. Želijo si osvojiti način igre, ki ga ima on. V njegovem načinu igranja vidijo uspeh. Vidijo, kako jim lahko pomaga pri njihovem načinu igranja. Vse to gre z roko v roki. Poleg tega je izredno dostojanstven nasprotnik. Ostali igralci zares obožujejo igranje z Goranom in tekmovanje z njim. Niso vsi odlični igralci primerni za vodjo igre, niso vsi zmožni spodbuditi drugih igralcev.«

V ekipi Miami Heat se obetajo spremembe

Očitno je, da je se v ekipi Miami Heat obetajo spremembe, saj je bil način igre, ki jo je ekipa pokazala v času igranja Chris Bosha precej specifičen. Občutna sprememba načina igranja je bila opazna že februarja, po tem, ko je ameriški košarkar prekinil sezono zaradi težav s krvnimi strdki.

Erik Spoelstra se je do sedaj uspešno izogibal komentiranju trenutne pozicije igralca Chris Bosha, a precej pove že dejstvo, da je del ekipe Miami Heat lansko leto avgust preživljal v Kaliforniji, v družbi ameriškega centra, letos pa so obiskali Slovenijo, kjer se Goran Dragić pripravlja na EuroBasket kvalifikacije.

Poleg verjetne spremembe položaja Chris Bosha, bo ekipo letos zapustil še en pomemben igralec, Dwyane Wade. Zaradi tega odhoda bosta v prvi postavi priložnosti dobila Hassan Whiteside in Justise Winslow. Erik Spoelstra je navdušen nad odlično trojico, pri kateri je pohvalil tempo igranja in zagnanost.

Goran Dragić se mora izkazati

Kljub pohvalam mora Goran Dragić pokazati še kar nekaj truda. Erik Spoelstra se še ni odzval na komentar, ki ga je prejšnji mesec podal predsednik ekipe Miami Heat, Pat Riley. Ta je med drugim pozval slovenskega košarkarja k intenzivnim treningom, saj mora biti pred začetkom letošnje sezone v precej boljši formi kot lani, ko je nekoliko razočaral s svojo formo. Dodal je še: »Menim, da bo imel Goran Dragić letos drugačno sezono, drugačno vrsto obveznosti. Videli bomo, kako se bo izkazal na tem položaju.«

Goran Dragić se bo v Miami vrnil konec septembra, ko se začno uradni treningi ekipe. Pred tem pa ga čakajo še nastopi za Slovenijo, s katero se podaja na EuroBasket.

Szólj hozzá!