Ekvatorialna Gvineja in Gana v polfinalu Afriškega pokala narodov

ghana guinea

Danes se nam obeta prvi polfinalni obračun v Afriškem pokalu narodov. Pomerili se bosta ekipi iz Ekvatorialne Gvineje in Gane. Favoriti so domači, vendar pa jih lahko preseneti močna obramba Gane.

Gana se je izkazala za zelo solidno ekipo, ki v to tekmo vstopa s prednostjo. Polfinalni obračun bodo odigrali na stadionu Nuevo Estadio de Malabo, večina pa ne dvomi v zmago »Balak Stars« ekipe. Za Gano je zelo uspešen ekipni del, pristali so na vrhu skupine C, z dvema zmagama in enim porazom. Res je, da so tekmovanje začeli s porazom proti Senegalu (1:2), vendar pa so si hitro opmogli ter premagali Alžirijo (1:0) in Južno Afriko (1:2). V ekipnem delu so bili tako prvi. Nato so igrali proti Gvineji in zmagali s 3:0. Gana je zelo zanimiva ekipa, ki ima v svoji postavi le malo zvezdnikov. Med njimi morda izstopata Christian Atsu Twas, ki je igral tudi za Chelsea, Vitesse in Everton ter Kwesi Appiah, ki je iz Crystal Palace posojen v Cambridge United. V primeru zmage se bodo v finalu Afriškega pokala narodov pomerili proti zmagovalcu tekme med Ivory Coast in DR Congo.

Ekvatorialna Gvineja: Ta ekipa je zelo prijetno presenečenje tega tekmovanja. V ekipnem delu so pristali na drugem mestu v ekipi A, takoj za Kongom. Ostali so neporaženi v vseh treh ekipnih obračunih Afriškega pokala narodov. V zadnji tekmi, ki je bila za njih ključnega pomena so igrali proti Gabonu in zmagali z 0:2. Nato so se v četrtfinalu pomerili z zelo močno Tunizijo. Po zadetku Tunizije v 70 minuti je že kazalo na poraz Ekvatorialne Gvineje, dokler ni Balboa izenačil v 92 minuti. Sledili so podaljški, v katerih je Bilboa znova zadel v 102 minuti. To je bilo dovolj za napredovanje Ekvatorialne Gvineje. Danes lahko od njih pričakujemo zelo defenzivno igro.

Szólj hozzá!