Ekipa Slovenije uspešna tudi na svetovnem prvenstvu v košarki

Ekipa Slovenije uspešna tudi na svetovnem prvenstvu v košarki

Ekipa Slovenije je na svetovnem prvenstvu v košarki 3×3 znova dokazala, da imajo v svojih vrstah kar nekaj odličnih mladih športnih upov. Po slabšem začetku zadnjega tekmovalnega dne rednega dela so košarkarji našli novo motivacijo ter si zagotovili pomembno zmago, ki jih je pripeljala do vodstva v skupini A in četrtfinalnega dela svetovnega prvenstva v Kazahstanu.

Naporna pot v skupini A

Ekipa Slovenije je sobotni tekmovalni dan pričela nekoliko slabše, s svojim prvim porazom na svetovnem prvenstvu v košarki 3×3. Po precej izenačenem začetnem delu na tekmi z ekipo Nizozemske, so se nasprotniki izkazali za prevelik zalogaj, kar je vodilo v prvi slovenski poraz letošnjega svetovnega prvenstva, z rezultatom 18:16.

Vendar pa je ekipa Slovenije poraz očitno vzela kot odlično motivacijo, saj so košarkarji še isti dan poskrbeli za odličen nastop nad ekipo Urugvaja. Z zmago z rezultatom 14:10 so si Slovenci zagotovili vodstvo v skupini A ter preboj v četrtfinalni krog svetovnega prvenstva do 18 let.

Po številu točk je Sloveniji sledila reprezentanca Urugvaja, ki se je na svetovnem prvenstvu prav tako kot ekipa Slovenije, izkazala s tremi zmagami. Na tretjem mestu skupine A se je znašla ekipa Belgije, z dvema zmagama in 53-imi točkami, sledila ji je ekipa Nizozemske, prav tako z dvema zmagama in 64-imi točkami, na zadnjem mestu pa je pristala reprezentanca Egipta, ki je tekmovanje zapustila brez zmage.

Dež organizatorjem prekrižal načrte

Poleg nekaterih rezultatov na tekmah je nejevoljo povzročil tudi dež, ki je organizatorjem kar nekajkrat prekrižal načrte. Izredne vremenske razmere so tako kljubovale prekinitvi tekme med reprezentancama Brazilije in Španije, zaradi česar je zmaga pripadla košarkarjem Brazilije.

Na svetovnem prvenstvu odlične tudi ženske ekipe

Poleg moških ekip, so na svetovnem prvenstvu v košarki 3×3 za odlične nastope poskrbele tudi ženske. Lanske zmagovalke iz reprezentance Francije so tudi letos pokazale odlično formo ter si priborile novi zmagi ned reprezentancama Združenih arabskih emiratov, z rezultatom 21:0 ter Kitajske, z rezultatom 15:3. Za letošnjo favoritinjo v ženskem delu tekmovanja velja ekipa Francije, ki se lahko pohvali z zares neverjetnimi nastopi, ki so vodili v prvo mesto skupine, v kateri so se poleg njih našle še reprezentance Kitajske, Andore in Tunizije.

Szólj hozzá!