Ekipa Mercedes presenetila na VN Madžarske

Ekipa Mercedes presenetila

Letošnja dirkaška sezona Formula 1 je že v polnem razmahu in dirkači so že borijo za nove točke v svetovnem prvenstvu. Tokrat so imeli priložnost, da s svojimi dirkaškimi spretnostmi navdušijo v Budimpešti. Pozornost so si tokrat priborili predvsem Lewis Hamilton, Sebastian Vettel in Fernando Alonso.

Na VN Madžarske ponovno slavil Ferrari

VN Madžarske je bila s svojo kratko progo, ki dopušča prehitevanje le bolj izkušenim voznikom, očitno pisana na kožo dirkačem Ferrarija. Prvo mesto si je privozil Sebastian Vettel, ki je dirko začel iz prvega štartnega položaja ter se med dirko celo soočil s tehničnimi težavami.

Na drugem mestu je moštvenemu kolegu sledil Kimi Räikkönen, ki je celo dirko skrbno čuval hrbet hitrejšemu izmed rdečih dirkalnikov. S ponovno uvrstitvijo na stopničke – že osmo na VN Madžarske – je prehitel število stopničk slavnih dirkačev Ayrtona Senne in Michaela Schumacherja.

Mercedes je pokazal pravi moštveni duh

Na dirki v Budimpešti je celo več pozornosti od zmagovitih rdečih dirkalnikov pritegnil Mercedes. Na dirki je bil med dirkačema hitrejši Valtteri Bottas, ki mu je bilo iz moštvenega štaba naročeno, naj tretje mesto prepusti svojemu moštvenemu kolegu, da bi si ta priboril katero od prvih dveh mest.

Tako se je Lewis Hamilton znašel na tretjem mestu, z jasno nalogo: naj prehiti rdeči dirkalnik. Ker mu ta naloga ni uspela, je zadnje mesto na stopničkah ob koncu dirke ponovno prepustil svojemu moštvenemu kolegu, kjub temu, da ga bo ta športna poteza stala pomembnih točk v skupnem seštevku.

Potezo dirkačev ekip Mercedes je po koncu VN Madžarske komentiral tudi vodja ekipe Toto Wolff. Ta je povedal, da verjame v pravilnost storjene poteze, kljub temu, da bi lahko imela velike posledice na koncu sezone. Na njegovi strani je tudi statistika, saj zmagovalec VN Madžarske ni postal svetovni prvak že vse od leta 2004, ko je to uspelo Michaelu Schumacherju.

Dirko zaznamovala še Max Verstappen in Fernando Alonso

Mladi dirkač Max Verstappen si je v svetu dirkaškega športa že prislužil slab ugled, kar je znova potrdil tudi na VN Madžarske. V Budimpešti je zaradi nepremišljenega obnašanja dirkača nastradal njegov moštveni kolega, Daniel Ricciard, ki je na koncu celo odstopiti.

Drugi dirkač, ki je presenetil na Madžarskem je Fernando Alonso. Ta je po novi katastrofalni sezoni za McLaren končno poskrbel za vidnejšo uvrstitev. V Budimpešti je namreč ekipi pridirkal šesto mesto, poleg tega je ciljno črto prevozil z najhitrejšim krogom na dirki.

Szólj hozzá!