Domen Prevc po padcu brata slavil svojo prvo zmago

Domen Prevc po padcu brata slavil svojo prvo zmago

Letošnja sezona smučarskih skokov se komaj začenja, a že zdaj je več kot očitno, da bosta brata Prevc poskrbela za izjemno zanimivo dogajanje in še naprej razveseljevala svoje navijače. Tekma v Ruki na Finskem je odličen dokaz, da bo dogajanje v svetovnem pokalu smučarskih skokov znova postavilo Slovenijo na zemljevid držav, v katerih prevladujejo zimski športi.

Domen Prevc se za zmago lahko zahvali bratu

Na petkovih kvalifikacijah je v slovenskem taboru završalo predvsem po nastopu Petra Prevca. Ta si je s prvim skokom pridobil odličnih 8 točk prednosti. Dobitnik olimpijskega odličja je poletel kar 143 metrov in samozavestno prevzel prvo mesto med sotekmovalci. Nato pa mu druga serija ni bila najbolj naklonjena in njegov skok, dolžine 140,5 metrov, se je končal s padcem.

Situacijo je odlično izkoristil Domen Prevc, ki je pri komaj 17-ih letih slavil svojo prvo posamično zmago v svetovnem pokalu smučarskih skokov. Mlajši orel družine Prevc je v prvi seriji skočil 138,5 metrov, nato pa dodal še odličen skok dolžine 140,5 metra.

Poleg Slovencev na stopničkah še Freund

Slovenski tabor se je na Finskem lahko ponovno razveselil dveh stopničk, le da je tokrat na najvišjo stopničko stopil Domen Prevc. Temu so sodniki namenili 321,8 točk. Na drugi stopnički se mu je pridružil Severin Freund, en izmed skakalcev nemške ekipe, ki je na olimpijskih igrah v Sochi osvojila zlato medaljo v ekipnih smučarskih skokih. Nanizal je skoka dolžine 140 m in 318,3 točke.

Na tretji stopnički je, kljub padcu, pristal Peter Prevc. Slovenski orel je otvoritev sezone na Finskem zaključil s 310,8 točkami. Po spodletelem poskusu je povedal naslednje: »Trenutno sem v redu, a je moje telo še vedno polno adrenalina. Vendar pa lahko hodim in govorim, kar je odličen znak.«

Brata Prevc še ne napovedujeta rekordne sezone

Domen Prevc je po osvojeni zmagi ostal skromen in je izrazil željo, da bi tudi v nadaljevanju sezone pokazal dolge in dobre skoke. Skope so bile tudi besede brata Petra Prevca, ki je povedal naslednje: »Pravzaprav ne vem zakaj sem danes skočil tako kot sem. Včeraj sem opravil svoj prvi skok na snegu in očitno potrebujem še nekaj časa, da se navadim na hrib in na pogoje. S trenerjem bova analizirala moj skok in pristanek ter poskrbela za ustrezne spremembe pri postanku.«

Szólj hozzá!