Dodatne kvalifikacije v prvem krogu najbolj naklonjene reprezentanci Ukrajine

Dodatne kvalifikacije v prvem krogu najbolj naklonjene reprezentanci Ukrajine

V prvem krogu dodatnih kvalifikacij za Euro 2016 je bila sreča najbolj naklonjena reprezentanci Ukrajine, ki bo imela v naslednjem kvalifikacijskem krogu dva zadetka prednosti pred reprezentanco Slovenije.

Sicer so se v prvem krogu dodatnih kvalifikacij za nastop na tekmovanju Euro 2016 odvili štirje obračuni, ki so se odvijali v četrtek, petek in soboto. V nedeljo pa je sledil tudi prvi povratni obračun. Letošnje dodatne kvalifikacije pa je brez dvoma zaznamovala velika tragedija, s katero se sooča gostiteljica tekmovanja Euro 2016, Francija.

Reprezentanca Madžarske poskrbela za spektakel, reprezentanca Bosne in Hercegovine za neizkoriščeno prednost

Morda je za največje presenečenje dodatnega kroga kvalifikacij za Euro 2016 poskrbela ravno reprezentanca Madžarske, ki je na četrtkovem obračunu proti reprezentanci Norveške osvojila zmago z rezultatom 0:1.

Prav tako je madžarskim igralcem uspel odličen domači nastop, ko so na povratnem obračunu dokazali svojo premoč nad reprezentanco Norveške in osvojili končno zmago z rezultatom 2:1.

Nekoliko slabše se je v prvem krogu dodatnih kvalifikacij izkazala reprezentanca Bosne in Hercegovine, ki ji ni uspelo izkoristiti prednosti domačega igrišča tako, da se je obračun z reprezentanco Irske končal z izenačenjem z 1:1.

Reprezentanci Švedske in Ukrajine nanizali po dva zadetka

Bolje sta se na domačih tleh izkazali reprezentanci Švedske in Ukrajine, ki sta zabili po dvakrat. Švedsko ekipo sta do zmage nad reprezentanco Danske pripeljala nogometaša Emil Forsberg in odlični Zlatan Ibrahimović, vendar pa je lepo prednost dveh zadetkov zmanjšal danski nogometaš Nicolai Jorgensen tako, da se je tekma končala z rezultatom 2:1.

Najbolj je bila sreča naklonjena reprezentanci Ukrajine, ki je na tekmi proti reprezentanci Slovenije slavila z rezultatom 2:0. Pred domačimi navijači sta zadela Andrei Yarmolenko in Yevhen Seleznyov ter poskrbela, da bo imela reprezentanca Slovenije v povratnem obračunu precej težko nalogo.

Napeti povratni obračuni dodatnih kvalifikacij za Euro 2016

Po prvih obračunih dodatnih kvalifikacij za Euro 2016 se nam torej še vedno obeta precej napet krog povratnih obračunov. Najbolj so možnosti naklonjene reprezentanci Irske, ki ima odlično priložnost da izkoristi prednost domačega igrišča. Več dela pa čaka reprezentanci Danske in Slovenije, ki bosta nastopili v torek.

Szólj hozzá!