Djoković tudi tokrat samozavesten v Monte Carlo ATP mastersu

tennis

V Monte Carlu se je se je začel nov teniški turnir, kjer bomo tudi tokrat spremljali velika imena in odlične teniške obračune. Na uvodnih tekmam so se že izkazali nekateri top teniški igralci, tekmovanje pa se bo še zaostrilo v naslednjih krogih.

Na uvodni tekmi ATP mastersa je slavila tudi teniška številka ena, Novak Djoković. Ta se je pomeril s Špancem Albertom Ramos-Vinolasom ter na koncu slavil s 6:1 in 6:4.

27-letni Srb je odbrzel skozi prvih pet iger, preden je Ramos-Vinolas uspel dojeti kaj se dogaja in postaviti svojo obrambo. To je bila igra, s katero je Djoković strmel tako k zmagi v Monte Carlu kot tudi proti Franch Open-u, ki bo sledil v naslednjih tednih.

Pod modrim nebom je Djoković, ki je po težkih obračunih osvojil naslova v Indiana Wellsu in Miamiju, dvignil svojo formo v sredini drugega seta, kateremu je sledil kratek premor za vodo ter nato zdrvel naproti zmagi. Poleg Djokovića in Ramos-Vinolasa so se v Monte Carlu pomerila tudi druga teniška imena.

Gilles Simon je s 6:4 in 6:2 ugnal Benjamina Ballereta.

Gael Monfils, ki s 4:6, 6:3 in 6:4 ugnal Rusa Andreya Kuznetsova, je obračun odigral z manjšo poškodbo, ki pa ga ni ustavila. »Vsako leto na tem obračunu trpim za nekimi poškodbami in letos sem se končno počutil nekoliko bolje. Sem zelo zadovoljen s svojim gibanjem. Vesel sem, da končno napredujem.«

Rafa Nadal je tekmovanje začel z zmago nad Francozom Lucasem Pouillejem, ki je pred tem izločil Avstrijca Dominica Thiema. Nadal je sicer en od favoritov tega tekmovanja, saj je do sedaj Monte Carlo osvojil že 8krat od leta 2005.

Szólj hozzá!