Dimitrov je premagal Federerja na turnirju v Madison Square Garden-u

Grigor Dimitrov

Na novinarski konferenci v New Yorku se je Roger Federer spominjal kako je v začetku devetdesetih letih spremljal tekmo New York Knicks-ov, pri čemer se Grigor Dimitrov ni moral zadržati ter posegel v njegovo pripovedovanje z opominom, da se je sam takrat komaj rodil.

Kljub desetletni starostni razliki, pa ta teniški obračun ni bil nobeno presenečenj, saj imata oba igralca zelo podoben način igranja. Poteze Dimitrova celo tako zelo spominjajo na igro Federerja, da se ga je prijel vzdevek »Baby Fed« (oziroma »Mali Fed«).

V torek je 23letni Bolgarijec (rojen leta 1991) našel dobre odgovore na Federerjevo igro. Dimitrov je na koncu slavil z 6:2, 1:6 ter 7:5, ko se je pobral po padcu energije v zadnjem setu. Tako trenutno vodi z 0:3 v zmagah na uradnih tekmovanjih proti Federerju. To je bil sicer prvi nastop Dimitrova v Madison Square Garden-u.

Oba tenisača sta bila na obračunu dobro razpoložena ter sta poskrbela za izjemno napet dvoboj, ki pa je vseboval tudi nekaj komičnih vložkov. Federer je pokazal, da zna še vedno izkoristiti svoje značilne poteze, vendar pa mu tudi Dimitrov ni ostal dolžan. Po koncu tekme sta se oba strinjala, da je bila tekma zelo kvalitetna.

Pred njunim obračunom pa sta za teniško poslastico poskrbeli 44-letna Gabriela Sabatini in Monica Seles, v pro setu, v katerem je s končnim rezultatom 8:5 slavila Sabatinova. Obe sta od svoje upokojitve igrali le redko, vendar pa sta se strinjali, da se je vredno vrniti na igrišče ob 25. obletnici njune legendarne tekme s petimi seti, ki sta jo odigrali leta 1990 v Gardenu. Takrat je slavila Selesova.

Tradicionalno je Dimitrov v enem izmed setov na igrišče povabil najmlajšega igralca v množici, ki je dobil priložnost, da se pomeri s Federerjem. Tudi v tem setu je bil mladenič dober nasprotnik, ki je nekoliko zmedel Federerja.

Szólj hozzá!