Deportivo La Coruna in Eibar se borita za napredovanje na lestvici

deportivo eibar

Danes se bosta v španski Primeri Division pomerila Deportivo La Coruna in Eibar. Za favorite veljajo domači, posebno zaradi večjega števila odsotnih igralcev v ekipi Eibarja, za katerim je nekaj slabših dvobojev.

Deportivo La Coruna: Če ne štejemo zadnjega poraza proti Barceloni (0:4), gre ekipi Deportiva La Corune letos zelo dobro. Z izjemo te tekme, niso nanizali nobenega poraza ter se hitro oddaljujejo od ekip, ki jih grozi nazadovanje v drugo ligo. Trenutno so na 14. mestu lestvice, s tremi točkami prednosti pred ekipami, ki jim grozi izločitev. Zadnji petek so zasluženo zmagali nad Rayo Vallecano (2:1). Nova okrepitev, igralec Celso Borges je na tekmi odigral izredno dobro in zadel dva gola za ekipo Deportivo La Coruna. Igralci se zavedajo, da je ključno nadaljevati z zmagovanjem ter ne počivajo na dosedanjih lovorikah. Na tekmi bo odsoten Luis Farina, nastop igraleca Sidnea pa je še pod vprašajem.

Eibar: Ekipa Eibarja pa ima za sabo nekoliko manj uspešne tekme. Na zadnjih treh nastopih so namreč prejeli le eno točko. Čeprav je ekipa Eibarja devet točk oddaljena od zadnjih mest v ligi, pa trener Gaizka Garitano ve, da se ne smejo sprostiti. Zaveda se, da je nasprotna ekipa danes močna, medtem ko ekipi Eibarja manjka precej igralcev, še posebno v obrambi. Danes bodo tako odsotni: Manu del Moral, Lillo, Abraham in Albentosa.

Predvideni postavi:

Deportivo La Coruna: Fabricio; Juanfran, Lopo, Insua, Luisinho; Bergantinos, Borges, Lucas, Cuenca, Cavaleiro; Riera

Eibar: Irureta; Boveda, Anibarro, Navas, Didac; Dani, Errasti, Saul, Capa, Arruabarrena; Piovaccari

Szólj hozzá!